Drumul documentelor. De la munți de hârtii, la un centru de digitalizare, arhivate ordonat și în siguranță!

De cum ieșim pe ușa casei, dimineața, pentru a merge la muncă sau la școală, fiecare dintre noi devine obiectul relațiilor economice, juridice și administrative care ne guvernează și organizează viața.

Potrivit studiilor, cantitatea de informații se dublează o dată la 15 ani!

Miliardele de metri liniari de documente printre care se regăsește și destinul fiecăruia dintre noi sunt la rândul lor depozitate și administrate. Această treabă o face Silviu Boldea.

leader board 728 x 90 px

Acesta a creat un sistem privat de depozitare, administrare și gestionare de documente. De la cărți de muncă la registre contabile și evidențe urbanistice, documente de toate felurile și mărimile trec prin compania pe care acesta o conduce.

Rigoarea și organizarea sunt etichetele unui arhivist, iar Silviu Boldea știe asta astfel că serviciile pe care le coordonează au rolul de a planifica și organiza în detaliu fiecare preluare a unor documente pentru a fi arhivate. Silviu Boldea este convins că un arhivist are o singură soluție pentru a câștiga încrederea clienților săi, filă cu filă, dosar cu dosar, documentele sunt ordonate după caracteristici specifice și cronologic. Ele sunt organizate apoi după un Nomenclator Arhivistic, fiind grupate în dosare care sunt înregistrate cu mai mulți indici într-un inventar.

Fondul arhivistic prelucrat este preluat apoi de către responsabilul cu arhiva al beneficiarului pe bază de proces verbal de predare-primire.

Sistemul arhivelor electronice

Silviu Boldea propune clienților săi realizarea unor fonduri de arhivă înmagazinate electronic ca variante suplimentare de conservare a informațiilor sau ca sisteme de gestionare a acestora.

Sistemul de arhivare electronică și administrare a documentelor are de asemenea avantajele unui mod structurat și securizat de păstrare a informațiilor prezentând eficacitate și comoditate în administrare.

Centrul de digitizare al lui Silviu Boldea, situat în  Oțelu Roșu, este unul dintre cele mai moderne din vestul țării, având o capacitate de scanare de 70.000 file pe zi.