Încă o bijuterie istorică din Băile Herculane se vinde pe site-urile de chilipiruri! Statul român i-a pus bulină roșie!

explo 1000x200

Monumentul istoric Vila Feneșan, cândva „Casino”, fost Hotel „Goth”, azi locuințe cu parter comercial, aflat în proprietatea unei persoane fizice din București, se vinde pe OLX!

„Situat în zona ultracentrală a localității Băile Herculane – Piața 1 Mai, zona Hotel Cerna, ștrand termal, imobilul este în picioare, nelocuit, într-o stare avansata de degradare. Necesită renovare la nivel de structură. Dobândit în baza Legii 10/2001. Există cadastru și intabulare. Imobil de patrimoniu categoria B. Suprafață utilă: 820 mp. Suprafață construită: 924 mp. Suprafață teren: 504 mp. Curte liberă: 196 mp. Front stradal: 23 metri”. Așa sună anunțul de vânzare pe site-ul OLX.

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Tranzacționarea imobilului finalizat în 1898 a fost deja validată de statul român, care a avut drept de preemțiune la vânzare. Drept neexercitat, pe rând, de către Ministerul Culturii, Direcția de Cultură a Județului Caraș-Severin și, ulterior, de Primăria Băile Herculane. Astfel, în ședința de joi a Consiliului Județean Caraș-Severin, președintele Romeo Dunca le propune consilierilor județeni neexercitarea dreptului prioritar la cumpărare a acestui imobil. Cum la fel va proceda și administrația locală din stațiune, clădirea va putea fi înstrăinată oricui o dorește și plătește prețul corect. 30.000 de euro! Să nu cumva să credeți însă că statul român nu a făcut nimic pentru turismul din Herculane! A pus pe acest imobil o bulină roșie, care te avertizează că prezintă pericol!

banner maxagro