Instalațiile electrice de la spitalele din Timiș, verificate de inspectorii ISU

Subprefectul Mircea Băcală a solicitat inspectorilor ISU să verifice toate instalațiile electrice ale spitalelor din județ. Majoritatea unităților sanitare funcționează în clădiri vechi și foarte vechi. 

În cadrul întâlnirii online la care au participat managerii de spitale, reprezentanți ai primăriilor, de la CJT și din structurile MAI au fost prezentate mai multe deficiențe cu care unitățile medicale se confruntă, dar și necesitățile de investiții.

„Majoritatea, dacă nu toate unitățile sanitare sunt în clădiri foarte vechi, care nu au fost dimensionate la consumul de energie din ziua de astăzi. Și ca să prevenim un eveniment nefericit, așa cum am văzut în țară, preventiv am făcut această ședință cu managerii de spitale. Cei de la Victor Babeș ne-au spus că instalația electrică este foarte fragilă, în condițiile în care echipamentele care au fost achiziționate de-a lungul timpului consumă foarte mult curent și această rețea sunt toate șansele să fie în pericol.”, a declarat subprefectul Mircea Băcală.

leader board 728 x 90 px

Rezultatele verificărilor celor de la ISU vor fi prezentate Instituției Prefectului peste o săptămână.

CITEȘTE ȘI: Fără autorizație de securitate la incendiu, cu instalații improvizate și fără personal atestat în situații de urgență. Concluziile raportului IGSU la spitalele din Timiș