„Nivelul este de cătun din sudul țării”. Simonis desființează activitatea lui Alin Nica

simonis 2

Atac dur al președintelui PSD Timiș la adresa omologului său de la PNL. Alfred Simonis spune că Alin Nica, președintele CJ Timiș, este „depășit de importanța funcției pe care o ocupă”, iar pe cei doi vicepreședinți de la CJT îi numește „lachei”. 

„Un președinte depășit de importanța funcției pe care o ocupă. Din echipa domniei sale fac parte doi vicepreședinți și consilieri care sunt mai degrabă pe post de lachei decât de a elabora proiecte sau pentru a-l sprijini pe președintele și așa depășit de situație. Nu am văzut proiecte majore demarate în acest an și 7-8 luni de când domnul Nica a preluat președinția consiliului județean. Ba mai mult, putem spune că nu am văzut nici măcar idei transpuse în proiecte la nivelul CJT. Singurele proiecte au fost cele preluate de la fosta administrație, indiferent că vorbim despre lărgirea drumului spre aeroport sau despre lărgirea la patru benzi la Moșnița Nouă. Acestea sunt proiecte începute de administrația precedentă a lui Călin Dobra și erau finalizate în proporție de 80%.”, a declarat Alfred Simonis.

Parlamentarul social-democrat îl critică direct pe Alin Nica pentru compromiterea proiectului de lărgire la patru benzi a drumului către autostradă, prin Giarmata și Dumbrăvița. În plus vorbește despre alte realizări promovate de administrația Nica, despre care spune că sunt „demne de un cătun din sudul țării”.

„(…) Ni s-a comunicat că s-au trasat marcajele într-o parcare din centrul orașului și s-au schimbat niște becuri. Dacă acesta este nivelul Consiliului Județean Timiș, cel mai bogat județ din România, dacă administrația județeană ne comunică astfel de știri, iar astfel de realizări sunt mărețe pentru domniile lor (…) îmi este teamă de ce se va întâmpla în următorii doi ani și jumătate cu Alin Nica la președinția consiliului județean. În lipsa altor idei sau realizări trebuie să comunice ceva, dar, cum spuneam, nivelul este de cătun din sudul țării.”, a afirmat deputatul PSD.

Simonis a adus în discuție și „cușca” pentru biciclete, montată lângă Palatul Administrativ din Timișoara.

velo

„(…) O cușcă în care se parchează biciclete. O mare realizare a consiliului județean. Nu sunt la curent cu prețurile pe cuștile în care se parchează biciclete. Chiar și acest tip de investiție – m-aș fi așteptat ca domnul Nica și cei 3-4-5 lachei din jurul domniei sale, în loc să ne spună că au trasat marcaje în parcarea de lângă Hotel Timișoara și au schimbat niște becuri arse să ne spună că elaborează un studiu pentru a face o parcare de 7-8 nivele în centrul orașului, singura pe care, de altfel, se pare că o putem construi în zona centrală. Nu, administrația Nica se ocupă cu becurile de schimbat, cuștile pentru biciclete. (…) Nu e tipul de investiții cu care te lauzi. O să ajungem să comunicăm că am tuns un mp de iarbă, că am plantat două plante într-o zonă centrală. E rușinos, ridicol pentru nivelul pe care acest oraș și județ le au în această țară.”, a concluzionat parlamentarul PSD.

banner 970 x 250