Nimic nou! Lucrările de reabilitare în Lugoj se desfășoară mai mult pe hârtie decât în realitate

Refacerea covorului asfaltic din cartierul Micro IV se amână dintr-o săptămână în alta. Deși timpul a permis efectuarea lucrărilor, echipele de muncitori care au fost văzute în ultimele trei săptămâni prin cartier nu au dat niciun semn că ar avea vreun chef de lucru. La fel de nemișcate au rămas și utilajele parcate lângă fosta piață mică a municipiului.

Toată această întârziere face ca deplasarea mașinilor pe drumul dintre blocuri să fie extrem de dificilă, mai ales după frezarea asfaltului vechi şi pregătirea pentru aşezarea unui nou covor asfaltic. Locul gropilor de pe străzi a fost luat acum de capacele de canalizare, rămase mult ridicate deasupra fundaţiei drumului. „Ăştia nu mai termină de asfaltat. O lălăie, fără să facă nimic de mai bine de două săptămâni. Nu-i pasă nimănui că nu putem să mai circulăm cu maşinile. Când sunt parcate maşini şi pe-o parte şi pe alta, de-abia facem slalom printre capacele de canalizare. N-ai cu cine să vorbeşti, nimeni nu spune nimic. Nu se poate ca o lucrare făcută de stat să fie cum trebuie! Cum la Dedeman în două săptămâni au ridicat deja o hală? Inaugurează ăia magazinul până ne asfaltează câţiva metri şi la noi”, a spus Marius Dumitrescu.

Primăria Lugoj a anunțat că din această săptămână ar trebui să se pună un nou strat de asfalt. „Constructorul a comunicat că în aceste zile vor începe asfaltarea. Rămâne de văzut dacă vor respecta programul promis”, a transmis Primăria Lugoj.

Lugojenii din Micro IV aşteaptă de mai mulţi ani proiectele de reabilitare promise de autorităţi: asfaltarea drumului dintre blocuri, branşarea la noua reţea de apă introdusă în cartier şi reamenajarea fostului spaţiu unde a fost piaţa agroalimentară şi două hale închise pentru vânzare. Pentru ultimele două proiecte nu s-a avansat niciun termen de execuţie.

Asfalt și în zona centrală

Administrația lugojeană precizează că în următoarele patru luni străzile principale cuprinse între zona Unic și Catedrala Ortodoxă de pe strada Episcop dr. Ioan Bălan vor fi reasfaltate. Proiectul este o idee anunțată în anii trecuți de către primarul Francisc Boldea, rămasă până acum nematerializată. „S-a stabilit câștigătorul licitației pentru refacerea carosabilului în zona centrală a municipiului, într-un perimetru extins. În același pachet au fost incluse proiectarea şi execuţia. Proiectul prevede așternerea unui nou strat de asfalt”, a informat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

Străzile avute în vedere sunt cuprinse între intersecția Unic – Primăria Lugoj – Podul de Fier – Casa de Cultură a Sindicatelor. Urmează strada N. Bălcescu – sensul giratoriu de pe str. Episcop dr. Ioan Bălan – str. Cuza Vodă – str. Bucegi – str. Koloman Wallisch – podul de beton – strada Huniade (zona universitate).