Balta de pe marginea drumului! O avarie la rețeaua de apă stă de două luni nereparată

Angajații Meridian 22 sunt nevoiți să lucreze fără întrerupere pentru menținerea funcționării rețelelor de apă și canalizare din Lugoj. Avariile din labirintul de țevi vechi și uzate, peste orice limită acceptată, suprasolicită echipele Meridian 22 care acționează zilnic în teren. Pe lângă spărturile care afectează presiunea la apă și care trebuie remediate cu prioritate, Meridian este chemat să rezolve și avarii mai vechi, ale căror reparații a fost amânată.

Un astfel de caz este în cartierul Bocșei, unde cetățenii sunt nemulțumiți că o avarie la rețeaua de apă stă de mai mult timp nerezolvată. Mai mult, în zonă există și groapă în asfalt, rezultată în urma unei intervenții la rețeaua de apă, care se mărește din cauza mașinilor grele de ridicat deșeuri care acționează în zonă.

„De mai mult de două luni, pe strada Crinilor, colț cu Liliacului este o avarie la rețeaua de apă pentru care am sesizat și telefonic Biroul Urbanism din cadrul Primăriei. Tot acolo asfaltul a fost spart de Meridian 22, tot pentru o lucrare la rețeaua de apă și a rămas nerefăcut de anul trecut. Din cauza faptului că sunt străzi înguste, utilajele de la RETIM iau curba mai greu și rup în continuare asfaltul și de aceea noi, locuitorii de pe străzile Crinilor și Liliacului, am mai încercat să remediem problema, dar fără succes. Am vrea ca cineva să intervină și să rezolve aceste probleme”, semnalează Erno Baczoni, unul dintre locatarii din zonă.

Meridian 22 a comunicat că va trimite o echipă în teren pentru a remedia problema. Din cele trei echipe pe care Meridian 22 le are pentru intervenții, una este ținută permanent în rezervă prin rotație, pentru a putea fi asigurată capacitatea de lucru la nivel standard a rețelelor de apă.

Refacerea canalizării pe Siretului, amânată

Societatea Meridian a oprit lucrările pe strada Siretului, începute în februarie, pe termen nedeterminat, până la finalul actualei crize pandemice, pentru a putea menține, cu prioritate, capacitatea de lucru la intervențiile pentru remedierea avariilor la rețelele de apă şi canalizare. „În zona străzii Siretului – Pasajul Coşbuc – Piaţa Timişul, s-au făcut, până la debutul măsurilor de prevenire a răspândirii îmbolnăvirii cu noul virus, o serie de lucrări la canalizare. Mai trebuie refăcută legătura pe strada Siretului, între intersecția cu pasajul Coşbuc şi piață. Lucrările se vor relua după ce se va termina această perioadă de restricții. În prezent societatea are ca prioritate asigurarea alimentării cu apă a populației şi deblocarea canalelor din municipiu și în acest sens s-au impus unele măsuri de prevenire a îmbolnăvirii oamenilor din echipele de lucru”, a informat Meridian 22.

Canalizarea de pe strada Siretului care va fi înlocuită are o lungime de circa 200 de metri.