Masca devine obligatorie și la Făget! În zonă au apărut trei cazuri de infectare cu coronavirus

Trei persoane în total au fost confirmate cu coronavirus în zona Făgetului, toate la Brănești, sat aparținător orașului Făget. Primul caz a fost un tânăr de 33 de ani, urmat de două dintre persoanele cu care a avut contact și care erau deja în izolare.

„Este bine că li s-a făcut testul acasă, iar apoi au fost duși direct la Timișoara, fără a mai trece prin Spitalul Făget. Mulțumesc în mod special polițiștilor care s-au ocupat de situație și au reușit să afle persoanele de contact și să le pună în izolare în timp record. Din câte am înțeles, cele două persoane sunt din aceeași familie și una din ele a lucrat cu primul îmbolnăvit. Starea tuturor am înțeles ca este bună”, transmite Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Făget, condus de primarul Marcel Avram, a hotărât instituirea obligativității purtării mijloacelor de protecție a gurii și a nasului de către cetățeni în spațiile publice, precum: instituții publice, spații comerciale, dispensare, șantiere, farmacii, mijloace de transport în comun.

Măsura a devenit obligatorie începând de sâmbătă, 11 aprilie, și se aplică pe raza orașului Făget și a satelor aparținătoare Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povergina și Temerești.

Conform deciziei, se pot folosi măști medicale, măști de pânză, eșarfe sau orice alte mijloace de protecție care să acopere gura și nasul.