Nimic de declarat! Rapoartele de activitate ale consilierilor lugojeni sunt pe sistemul: „În timpul serviciului meu, nu s-a întâmplat nimic deosebit”

Consilierii locali lugojeni au început să-și depună rapoartele de activitate pe anul precedent, o formalitate pentru majoritatea acestora în condițiile în care nu se pot lăuda cu foarte multe inițiative. Mai ales cei din partea coaliției majoritare, acolo unde partea leului privind inițierea de proiecte este luată de primarul Francisc Boldea, șef de partid al social-democraților.

Chiar dacă nu au mare lucru de spus, au fost înregistrate pe site-ul Primăriei rapoartele de activitate ale lui Ioan Barboni, PSD, care și-a depus dosarul la 6 februarie, Gheorghe Ban, PSD (13 februarie), Liviu Brîndușoni, USR (19 februarie), Iosif Crăciunescu, PSD (20 februarie), Ioan Haneș, ALDE (15 februarie) și Constantin Savu (PSD), la 31 ianuarie.


Cel mai detaliat raport îi aparține lui Liviu Brîndușoni, prezent la toate cele 12 ședințe ordinare ale Consiliului Local de anul trecut și la 11 din cele 12 extraordinare. Este singurul consilier de până acum care menționează în mod expres că a „studiat amănunțit legislația în vigoare”, pe această bază fiind date avizele pozitive sau, după caz, negative, raportul având nu mai puțin de 19 pagini.

Rapoartele consilierilor PSD impresionează prin „concizie” și scurtime, în unele cazuri activitatea de un an fiind rezumată pe o singură coală, scrisă cu litere mari. Caraghios este că aceștia au trecut în raport participarea la Ruga lugojeană, care a fost considerată sarcină de… serviciu! La fel de mari sunt „realizările” privind participarea la unele evenimente precum Ziua Lugojului, Ziua Eroilor, sărbătoarea Centenarului Marii Uniri sau Gala Premiilor Lugojene, evenimente cu largă participare de public.

Cum menționam mai sus, în cazul consilierilor puterii, propunerile de proiecte sunt practic inexistente, primarul Boldea adjudecându-și partea leului. Cei care s-au obosit să facă mențiuni pe această temă s-au trecut cel mult ca și co-autori ai unor proiecte care aparțin în realitate sută la sută primarului. Punct ochit, punct lovit! Cu minim efort, ca și co-inițiator, rezultatul e maxim, succesul fiind garantat de mașina de vot a PSD.

În orice caz, aceste rapoarte seamănă cu cele întocmite pe vremuri la poarta fabricilor, unde se specifica, la predarea schimbului: „În timpul serviciului meu nu s-a întâmplat nimic deosebit!”