Nicoleta Voica a găsit reţeta pascală a fericirii! „Dă-i sufletului ce-ți cere, că se supără și te părăsește”

po 1000x100px (3)

Într-o sală a Primăriei Caransebeș plină de prieteni, solista de muzică populară Nicoleta Voica și-a pus sufletul pe tavă și a venit cu zestrea bănățeană păstrată prin cântec și poezie.

Creațiile sale de la poezii, care ar fi trebuit să constituie versurile unor noi cântece, până la pictură pe pânză, rame foto sau pe pungi de cadouri, au fost apreciate de cei prezenți, oameni care o îndrăgesc pe artistă și care au dorit să îi cumpere prima carte de poezii cu autograf, scrisă împreună și la imboldul soțului.

„Atunci când îmi propun să scot un nou album de cântece, scriu mult, scriu versuri, scriu peste 50 de poezii pentru 10-12 cântece… Şi, atunci, aceste poezii rămân în sertarul meu și mai trec ani și mai scot de la naftalină“, a spus solista, care a debutat în muzică cu Ansamblul Doina Banatului din Caransebeș.

„Este pentru prima dată când eu scriu o carte. A mai apărut o carte despre drumul cântecului meu, scrisă de poeta Dorina Șovre, de aici, din Caransebeș, însă «Cântări necântate» este opera mea 100%. Textele sunt scrise de mine, jumătate de mine și jumătate de logodnicul meu Alin Bagiu. Şi ideea a fost a lui. El este la a treia carte, iar eu probabil că nu aș fi îndrăznit niciodată să scriu. Vă promit că nu se oprește aici cariera mea în scris. Pentru un nou material discografic am alte texte pregătite și tot timpul compun, am mai făcut un material pentru sora mea stabilită în Australia și cântă acolo, deci eu lucrez. Mai am încă sute de piese, de texte care nu au fost cântate. În afară de astea, mă mai îndeletnicesc și cu alte mici pasiuni, care mai nou au devenit importante, pictez, pictez tablouri și la comandă, toate sunt expuse pe site-ul meu, un magazin online (pituri pe șervețele, evantaie, sacoșele de cadouri pictate, brățări, cutii de bijuterii brelocuri, picturi pe pânză) de pe care se pot și achiziționa”, ne-a menționat Nicoleta Voica, pasionată de tot ce ține de imaginație și creație.

1000x200 dacus 02

Toate aceste creații curg din sufletul și mintea artistei, care declară că acasă este acolo unde sunt românii ei. „Să știți că mă simt acasă și în USA, unde am trăit 11 ani, și în Australia, unde o am pe sora mea cu familia, și oriunde sunt bine primită. Am cântat recent în Austria, la Casa Românească, unde am întrebat câți bănățeni avem și mi s-a răspuns că trei sferturi din invitații localului erau din Reșița. Păi cum mă pot simți eu decât acasă, acolo unde sunt românii mei, acolo unde cântecele mele sunt iubite, pentru că îmi aduc partea de confort unde să cânt și să fiu eu”, a mai adăugat Nicoleta Voica, spunând că în fiecare din cântecul ei pune o parte din suflet.

La întâlnirea cu marea artistă au fost prezenți cântărețul Ștefan Isac, Mircea Moscovici, directorul Bibliotecii Mihail Halici, dar și primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, care în deschiderea prezentăriia făcut o analogie cu fotbalul, spunând că Nicoleta Voica este un „Messi” pentru muzica populară din Banat.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px