Divergențe şi în Săptămâna Patimilor între aleşii locali! Finanţări suspendate la Caransebeş!

Scena politică din municipiul Caransebeș oferă din nou surprize, în detrimentul acțiunilor culturale, în cazul de față.

Chemați la o ședință de Consiliu Local de îndată, aleșii locali din partea PSD s-au abținut de la singurul punct de pe ordinea de zi a ședinței, pe motiv că nu le-au fost puse la dispoziție informații cu privire la proiectul de hotărâre.

„Noi am venit așa, de îndată, însă considerăm că în mapă nu a fost pusă nicio informație cu privire la proiectul de hotărâre. Doar o informație generală privind aprobarea proiectelor câștigătoare la procedura de selecție pentru finanțarea proiectelor depuse în condițiile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile, dar ce conțin aceste proiecte nu știm. Noi nu ne-am abținut astăzi pentru că nu dorim să votăm pentru că am fost de acord și cu bugetul pentru aceste proiecte, dar chiar să nu spui nimic, așa, pe grabă, despre ce acțiuni vor fi finanțate…, nu putem să ne dăm votul în necunoștință de cauză”, ne-a declarat Codruța Cristescu, din partea grupului PSD.

Cum ședința s-a terminat înainte ca aleșii locali să se dezmeticească, au existat voci din partea liberalilor care au spus că e bătaie de joc, că și ei aveau treabă înainte de sărbători și ar fi trebuit să spună social-democrații dacă tot nu doreau să voteze, ca să nu mai piardă timpul toată lumea.

1000x200 dacus 02

Primarul Felix Borcean ne-a precizat că așa de repede s-a derulat totul încât nu s-a așteptat ca cei de la PSD să se abțină, pentru că altfel ar fi oferit explicații pe proiect.

„Cu toate că, într-adevăr, numărul consilierilor prezenți la ședință a fost unul redus, am constatat cu surprindere că grupul PSD s-a abținut de la votare, astfel încât finanțarea pentru aceste proiecte va fi întârziată. Singurul proiect notabil a fost cel al Episcopiei, care a solicitat fonduri pentru desfășurarea acțiunii Zilele Culturii și Credinței, care începe imediat după Sfintele Paște. Noi ne-am dat toată strădania în Primărie, am realizat toată documentația, însă ce să spun? Sunt surprins! Au fost voci care au propus o altă ședință de îndată tot astăzi (ieri, n.r.), pentru că și la Reșița au fost 3 într-o zi, dar eu nu aveam certitudinea că în formula de față s-ar fi schimbat ceva”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul locului ne-a menționat că din comisia de examinare a solicitărilor pentru proiectele depuse pe Legea 350/2005 nu face parte niciun consilier social-democrat, însă nu consideră că acesta era un motiv de abținere de la vot, mai ales că în ședința de buget, PSD a avut un amendament la sumele alocate pentru aceste proiecte, care a fost votat de Consiliul Local.

publicitate si promovare online banner maxagro