Implicarea de care dă dovadă deputatul Luminița Jivan pentru dezvoltarea județului Caraș-Severin îl fac pe social-democratul Nicolae Tismănariu, primar al comunei Gârnic, nu doar să laude profesionalismul pe care consideră că-l manifestă Jivan, ci, mai mult decât atât, edilul vede în toată această „muncă de tiran“ un exemplu de bună practică pentru toți colegii tăi politicieni.
Ascultarea fiecărei probleme și aducerea soluțiilor în privința depășirii acesteia (vis-a-vis de problemele din comunitate) reprezintă unul dintre atuurile Luminiței Jivan, în opinia primarului din Clisură. Acesta merge mai departe, iar în susținerea afirmațiilor făcute, declară pentru expressdebanat.ro: „Sperăm să mai apară oameni ca și Luminița Jivan! Sperăm ca și alte partide să-nțeleagă că a-ți aduce parlamentari în situația doamnei Luminița Jivan, oameni care să ajute comunitățile, căci pentru asta sunt puși și sunt votați, nu doar pentru ajutorul oferit anumitor persoane, acest lucru nu înseamnă că ajuți un singur primar. Primarul poate să fie, într-un mandat, la un partid, următorul mandat, acesta poate să fie de altă culoare politică. Ajutând comunitățile, cred că e foarte bine pentru parlamentari”.
În același timp, șeful administrației de la Gârnic salută gestul Luminiței Jivan în privința ușilor deschise lui Adrian Torma, la București, chiar dacă acesta are o altă culoare politică, explicând, încă o dată, în contextul aducerii gazului în zona de Clisură, că beneficiari ai acestui proiect nu vor fi doar locuitorii din Moldova Nouă, ci și împrejurimile. Acesta este și unul dintre motivele pentru care și-a exprimat susținerea publică față de liberal: „Legat de proiectul cu gazul, toate comunitățile sunt interesate, nu doar Moldova Nouă!”.
Un alt aspect asupra căruia se oprește Tismănariu se referă la faptul că niciun proiect, cu atât mai mult cel al gazului, nu poate fi realizabil peste noapte și că oamenii ar trebui să-nțeleagă acest lucru: „Cu toții ne dorim să facem peste noapte tot, dar nu se poate! Eu am proiecte care le-am început acum 4 sau 6 ani și abia acum le finalizez. Oricum, proiectele care implică sume destul de mari nu se vor termina în 2-3 ani. Ca, de exemplu, proiectul cu gazul, proiectul cu drumurile, proiecte care vor dura undeva la 10-12 ani pentru a fi realizate”.
Edilul își continuă ideea și concluzionează că, dincolo de așteptări, oamenii ar trebui să dea dovadă de înțelegere, dar cel mai mult de implicare în toate problemele care-i vizează în calitate de locuitorii ai unei comunități: „E de dorit implicarea părții civile, dar acelea sunt mai mult discuții, cred, politice pentru anumite partide și anumite persoane, ură între ei! Dar cetățenii ar trebui să-nțeleagă că, pentru a realiza o finanțare mare, e nevoie de timp. Durează 1 an studiul de fezbilitate, după aceea, certificatul de urbanism, cu aprobările și toate celelalte, după aceea proiectul tehnic și autorizația, iar abia apoi licitațiile, care la rândul lor durează! Cunoaștem procedurile. Eu zic că de la începerea unui proiect până la scoterea la licitație durează undeva între 3-5 ani, iar după aceea investiția va începe să meargă!”.