Nicolae Robu: „Trotuarele din Timișoara sunt frumoase și punct”. În ciuda împotrivirilor, montarea pavajului va continua

Chiar dacă Direcţia de Cultură şi Monumente nu este de acord cu pavajul din centrul oraşului, Nicolae Robu spune că trotuarele sunt deosebit de frumoase şi că va continua demersul de amenajare a lor.

Edilul Timişoarei este de părere că doar adversităţile politice fac ca lucrările să fie întârziate şi şi-a exprimat, în stilu-i caracteristic, revolta față de cei care se împotrivesc planurilor lui.

„Unii fac şi alţii încearcă să-i împiedice pe cei care fac. Totul se întâmplă din cauza adversităţii politice. Servilismul politic la unii se manifestă din plin şi s-au comportat pe parcurs conform ordinelor politice primite şi cu neruşinare au încercat să boicoteze tot ce am făcut în oraş. Nu s-a reuşit, doar că ni s-a îngreunat nouă viaţa. Până la urmă tot am făcut lucrurile. Unele au fost întârziate de către aceşti indivizi fără conştiinţă şi fără dragoste pentru oraşul lor, indivizi care nu au nimic consistent în spate, dar te mai înşeli cu ei şi îi supraevaluezi în anumite momente. Ei discreditează tot ce fac alţii şi încearcă să obstrucţioneze. Vor da socoteală pentru abuzurile făcute.”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei este mulţumit de felul în care arată trotuarele, în trei nuanţe de gri şi una de alb şi este convins că timişorenii sunt de partea lui în acest demers. Că ar fi un kitsch… nici vorbă: „sunt frumoase şi punct”, spune edilul.

„Eu stau să mă iau după fiecare dacă sunt sau nu sunt frumoase trotuarele?! Totul este cu piatră special fabricată şi rezistentă, pista de biciclete este delimitată cu vopsea. Sunt trei nuanţe de gri, iar nuanţa a patra o putem considera albă. Aşa vor arăta trotuarele, iar eu sunt convins că timişorenii cei mulţi le vor aprecia. Vor spune unii că şi asta e kitsch. Nu e nicio problemă, să fie fericiţi că asta le determină fericirea. Părerea mea este că este foarte frumos acest trotuar. Eu l-am văzut de pe teren, punct.”, a mai spus primarul Timişoarei.

Sursa foto: Pressalert