Nicolae Robu, trimis în judecată în dosarul caselor restituite în baza Legii 112/1995. „Unii sunt însetați de sânge nevinovat”

Curtea de Apel Timișoara i-a respins primarului în exercițiu al orașului de pe Bega, în camera preliminară, contestația depusă în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu cu privire la restituirea unor imobile. 
Robu vorbește de o „calomniere grosolană” în ceea ce îl privește și își susține nevinovăția. „Deși știu deja că unii dintre confrați nu vor‭ să ‭audă ‭adevărul, fiind‭ ‬ prea‭ ‬însetați ‭de sânge prin însăși natura lor și încă cu predilecție de sânge nevinovat, eu mai încerc o dată clarificarea speței mele, disocierea mea de acuza grea de vânzare ilegală a sute de case din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse și de creare, în acest fel a unui prejudiciu de milioane și milioane de euro. N-am nicio legătură cu asta, ‬o‭ ‬spun‭ cât‭ ‬se‭ poate‭ ‬de‬ răspicat!”, a reacționat Robu.
Primarul în exercițiu al Timișoara spune că, în ultimii trei ani, numele său a apărut de câteva ori, „întâmplător, de fiecare dată, în momente cheie”, asociat cu vânzarea ilegală a sute de case din centrul Timișoara către persoane suspecte, cu prejudicii de milioane de euro.
„E drept așa ceva, oare? E profund, profund nedrept! Eu am ieșit în stradă pentru o justiție independentă – și nu regret! -, dar independentă de influențe politice, economice și de orice alt fel, nicidecum independentă de dreptate!
Rău trebuie să fi deranjat eu pe cineva! Poate tocmai prin faptul că – lucru mai puțin știut! – eu am fost cel care a cerut să se cerceteze aceste‭ ‬vânzări‭ ‬și‭ ‬restituiri‭ ‬și,‭ ‬chiar‭ ‬mai‭ ‬larg, toate transferurile de proprietate din avuția publică în diverse avuții‭‭ ‬private (…) Și… mergem înainte, «mergem trainic, solemni ca în poeme», vorba poetului!”, a conchis Robu.