Un nou focar de pestă porcină, depistat în județul Timiș. Zeci de porci vor fi uciși

După focarul de pestă porcină, descoperit în Găvojdia, județul Timiș, autoritățile transmit că situația este similară și în zona localității Remetea Mare, acolo unde au fost găsiți, fără suflare, doi porci.

Pesta porcină africană a fost confirmată după ce au fost examinate probe prelevate de la porci domestici din Remetea Mare.

Au fost stabilite zonele circulare de protecție și supraveghere de trei și respectiv 10 kilometri în jurul focarului.Zona de protecție cuprinde Remetea Mare.

leader board 728 x 90 px

Zona de supraveghere cuprinde localitățile: Izvin, Recaș, Ianova, Giarmata, Giarmata Vii, Ghiroda, Bucovăț, Moșnița Veche, Moșnița Nouă, Bazoșu Nou, Albina, Dragșina și Bazoșu Vechi.

Astfel, a fost aprobată uciderea, sub control oficial, a 60 de porci care fac parte din exploatația non-profesională în care a fost declarat focarul.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii. Nu există nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, dar acest virus are impact la nivel social, din punct de vedere economic pentru specia suină.