Nicolae Robu ține șantierele deschise. Zona Blașcovici intră în reconsolidare!

Primarul Timișoarei a prezentat în conferința online de presă planul de reconsolidare a arterelor din zona Blașcovici. Deși contextul epidemiologic situează țara noastră în zona de infestare galbenă, primarul Timișoarei susține că: „Noi ce facem în tot timpul acesta? Ținem șantierele deschise, se lucrează peste tot și se respectă toate regulile crizei. Trebuie să muncim!”

Străzile care intră în reabilitate sunt: strada Dunărea, Bârzava, Calea Bogdăneștilor, strada Ștefan Nădășan, Eugen Todoran, Amzei, Corina Irineu, Profesor Alexandru Cișman, Academician Aurel Bărglăzan, Bachus, Semicerc, Vidin și Taborului. Calea Bogdăneștilor face parte dintr-un proiect realizat din fonduri europene.

Durata de execuție a proiectului va fi de 12 luni, cu o valoare de 19 milioane de lei. În total se vor repara 26.000 de metri pătrați de carosabil, se execută 2.000 mp de parcări, 11.000 mp de trotuare și 5.000 mp de piste pentru bicicliști. Proiectul urmează să fie aprobat în plenul Consiliului Local în ședința imediat următoare.

Și asta nu e tot!

Proiectul Turnului de Apă a fost eligibil pentru finanțare, clasându-se pe locul șapte în lista de obiective la nivel național. Proiectul va transforma clădirea într-un centru cultural, iar finanțarea se face în acest scop din fonduri norvegiene.