UPDATE. Al 13-lea deces! Stare mult prea gravă chiar și pentru încă o minune a doctorului Musta!

Primul deces din cauza coronavirusului înregistrat în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara este cel al unei femei de 72 de ani, transportată aseară, în stare gravă, de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița!

Doctorul Virgil Musta, cel care a vindecat până acum cei mai mulți pacienți infectați cu COVID-19, atrăgea atenția că a externat cu precădere tineri, fără alte probleme majore de sănătate. Din nefericire, de data asta, la spitalul din Timișoara a ajuns o femeie de 72 de ani, care fusese deja intubată cu câteva zile în urmă, la Reșița. Transportată aseară, în stare deja foarte gravă, femeia a murit în spitalul din Timișoara. Fusese confirmată ieri cu coronavirus. Ea ajunsese în Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, în data de 21 martie. 

Autoritățile comunică faptul că al 13-lea caz mortal nu a avut în istoric călătorii în străinătate sau contact cu un pacient pozitiv. În Caraș-Severin se știe însă altceva. Și anume, că ar fi venit din Spania, că ar fi stat alături de alți membri ai familiei în izolare, la domiciliu, și că în a zecea zi s-a simțit rău, fiind transportată cu ambulanța la spitalul din Reșița. 

UPDATE, ora 11.30

„Persoana a avut istoric de călătorie, din Spania (Madrid), și s-a aflat în autoizolare la domiciliu din 20 martie a.c. Suferea de afecțiuni preexistente (diabet, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică)”, precizează Daniel Botgros, reprezentantul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.