Nicolae Robu le răspunde oficial locuitorilor cartierului Blaşcovici, nemulţumiţi de locaţia găsită pentru ridicarea spitalului de campanie

spital militar, corturi

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, le-a răspuns în cadrul unei conferinţe de presă locuitorilor din cartierul Blaşcovici, nemulţumiţi că MApN ridică un spital de campanie în vecinătatea lor. Edilul le-a transmis că nu se expun cu nimic, dar că situaţiile de forţă majoră cer astfel de măsuri.

Oamenii din cartierul respectiv şi-au manifestat nemulţumirile printr-o scrisoare deschisă. Aceştia susţin, în argumentarea lor, că astfel de spitale se construiesc la periferie şi că decizia luată creşte riscul de îmbolnăvire a timişorenilor. Nu este aşa, îi linişteşte Robu, care spune că s-au luat toate măsurile de securitate.

„Am fost informat că cetăţenii din vecinătatea stadionului CFR sunt nemulţumiţi că acolo s-a amenajat acest spital de campanie. Eu pot să-i înţeleg omeneşte, dar stimaţi concitadini, vreau să înţelegeţi şi dumneavoastră că este o situaţie de forţă majoră. Nu vă expune nimeni cu nimic. Să nu vă faceţi griji în această privinţă. Acolo este un spital de campanie, făcut cu tehnologie specific militară şi cu toate măsurile de securitate. Noi vă înţelegem omeneşte că vi se creează nelinişti prin amenajarea acolo a spitalului, dar trebuia făcut şi nu exista o altă locaţie disponibilă în care să fie îndeplinite toate cerinţele Armatei Române pe de-o parte şi ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul a mai precizat că au fost luate în considerare şi alte locaţii, dar hotărârea a aparţinut forurilor naţionale.

„Suntem într-o stare de urgenţă şi trebuie să ne conformăm. Ca municipalitate, am sprijinit toată amenajarea cu societăţile noastre, inclusiv colectând bani de la sponsori, pentru că nu aveam prevederi bugetare pentru acest spital.”, a completat Robu.

CITEȘTE ȘI: Locuitorii cartierului Blașcovici din Timișoara cer relocarea Spitalului COVID-19, ridicat de MApN!