FOTO. Zece containere racordate la utilități, în apropierea Aeroportului din Timișoara. Cum arată acestea în interior?

Primăria comunei Ghiroda anunţă că cele cinci module pentru carantinare, din apropierea Aeroportului Internaţional Timişoara, sunt racordate la utilităţi şi sunt pregătite să primească oamenii plasați în carantină, dacă situaţia o va impune.

Este vorba despre cinci unităţi care cuprind 10 containere. Atât platforma betonată pentru containere, cât şi branşamentele la reţeaua de apă, canal, curent au fost asigurate de către administraţia comunei Ghiroda.

„Am avut în urmă cu o lună o solicitare de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin care am fost întrebaţi dacă există o locaţie pentru amplasarea celor 10 containere. Acestea au fost achiziţionate de către Consiliul Judeţean şi noi ne-am ocupat de partea de branşamente, locaţia fiind în apropierea Aeroportului.”, a precizat Ionuţ Stănuşoiu, primarul comunei Ghiroda.

Primul container a sosit în urmă cu o lună, iar ultimul, chiar de Paşte. Branşarea efectivă a lor s-a făcut în etape, în ordinea în care au sosit şi acum sunt toate racordate la utilităţi.

„Suntem pregătiţi, în cazul în care situaţia o impune, să primim persoane aflate în carantină. Toate cele cinci module sunt racordate la utilităţi şi au fost dotate pentru a oferi toate condiţiile celor aflaţi la nevoie. Perimetrul în care sunt amplasate este izolat şi se va afla sub pază din momentul în care aceste module vor fi ocupate.”, a afirmat primarul comunei Ghiroda.