Peste 1 milion de lei pentru două comune din Clisura Dunării, afectate de calamitate

Gârnic și Pojejena sunt celelalte două comune din Caraș-Severin pentru care au fost semnate facturile unor contracte vizând o serie de lucrări urgente, derulate prin CNI, prin Subprogramul Lucrări în primă urgență, afectate de calamități.

Suma de 644.540,68 lei va merge pentru decontarea unei facturi emise la lucrările de „Consolidare mal și construire pod intravilan în localitatea Belobreșca”. Primarul Mira Radovancovici spune că, în maximum o lună, proiectul va cunoaște materializarea:

„Acest proiect ne va ajuta foarte mult. Noi am depus solicitare în acest sens în urma inundațiilor din 2014. Aveam probleme pentru că venea multă apă din munte, iar albia râului era îngustă făcând astfel ca apa să ajungă pe șosea, iar de acolo în casele oamenilor. În urma lucrărilor efectuate s-a reușit lărgirea albiei, lucru care va face ca problemele întâmpinate să dispară. Noi am predat amplasamentul în data de 17 mai 2019, iar în toamnă au fost demarate lucrările. În maximum o lună, proiectul va fi finalizat.”, a explicat edilul comunei Pojejena.

CITEȘTE ȘI:Bani pentru localitățile din Caraș-Severin, afectate de calamități naturale. Comuna Măureni, pe primul loc

Cea de-a doua comunitate din Clisură care se bucură de finanțare este comuna Gârnic, valoarea alocată pentru proiectul „Refacere tronsoane calamitate DC 49, km 4+990-5+070 și km 8+300-8+450” fiind de 403.238,16 lei.

„Acest proiect a fost depus în perioada 2017-2018, lucrările fiind demerate anul trecut. În acest moment, proiectul este finalizat în proporție de 80%, ceea ce înseamnă că acesta va cunoaște materializarea curând, chiar înainte de termenul prevăzut: septembrie 2020. Din cauza alunecărilor de teren se circula pe o singură bandă, iar în scurt timp nu vom mai avea această problemă.”, a dat de înțeles primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro