Nicolae Robu, din nou despre alegerile europarlamentare. Liberalul consideră că notorietatea nu ar trebui să conteze: „Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevărul”

Primarul Timișoarei aduce tot mai des în discuție alegerile europarlamentare în postările de pe deja celebra sa pagină de Facebook. Nicolae Robu consideră că PNL nu are personalități de tip „locomotivă”, care să aducă voturi partidului prin ele însele și concluzionează că notorietatea nu ar trebui să primeze în alcătuirea listei pentru scrutinul de la finalul lunii mai.

Astfel, Robu consideră că PNL ar trebui să aleagă oameni cu realizări, pentru că cei cu notorietate sunt oricum sub scorul partidului în sondaje, dar au și „potențialul” să stârnească antipatii. „1. Dacă un partid are personalități cu scor în sondaje peste scorul partidului, atunci, fără îndoială, acestea trebuie să fie în fruntea listei (după părerea mea, PNL nu are). 2. Dacă -spațiu- candidații au scor în sondaje sub scorul partidului, atunci trebuie să conteze NEAGREEREA de care ei -inclusiv cei de pe primele locuri!- au parte la electorat (evident, vorbim de percepții). Asta înseamnă că, în acest caz, este de preferat pe listă un candidat mai puțin cunoscut sau chiar necunoscut -UNUL ONORABIL, MERITUOS, DESIGUR-, care nu ține votanți potențiali departe de listă, decât o personalitate cu scor sub scorul partidului, care ar ține votanți potențiali departe de listă”, consideră liderul PNL Timiș. 

Deși poate părea un atac subtil la adresa lui Crin Antonescu, Robu spune că nu este nimic personal. Edilul Timișoarei își încheie postarea cu un citat din latină, ca un veritabil profesor universitar. „Dacă cineva se supără pe mine pt această opinie detașată de orice persoană -eu n-am nimic personal cu nimeni!-, opinie exprimată de nenumărate ori până acum, la diversele alegeri, nicio problemă. Știți vorba: AMICUS PLATO SED MAGIS AMICA VERITAS (adică: Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevărul)”, a mai spus Robu.

Săptămâna trecută, Robu a spus că PNL nu ar trebui să îl treacă pe poziția numărul 1 pe lista pentru alegerile europarlamentare pe Crin Antonescu, deoarece în ultimii cinci ani nu are realizări.