Protest ciudat pentru stadion la Timișoara, împotriva unei maternități. Călin Dobra, vizat: „Nu pot să comentez asemenea aberații”

Iarna e anotimpul protestelor în România, iar după cele îndreptate împotriva deciziilor Guvernului, în 10 februarie se prefigurează cel puțin unul inedit la Timișoara. Sub titulatura „Căline, vrem stadion! Opriți maternitatea lui Dobra!”, pagina de Facebook „Timișoreanul” cheamă iubitorii de sport să protesteze duminică, 10 februarie, în fața Spitalului Județean!

Conform anunțului evenimentului creat pe Facebook, „supărarea” vine de la faptul că CJT vrea să construiască o maternitate nouă, lângă Spitalul Județean, cu 12 milioane de euro, dar nu are încă anunțuri concrete legate de stadion. „Comunitatea timișoreană dorește să atragă atenția asupra unui subiect care se pare că a dispărut din preocuparea autorităților. Problematica sportului și a viitorului său se poate spune că nu mai preocupă pe nimeni în Timișoara, chiar dacă era avansată ideea construirii unui nou stadion, iar cel care a venit cu o asemenea propunere este președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Considerăm că este momentul să îi reamintim, atât dumnealui, cât și celorlalți factori implicați, că deși au trecut doi ani de la preluarea mandatului, nu au făcut nimic pentru sportul timișorean. Proiectele sale printre care se numără și construirea unei noi maternități de, ATENȚIE, 12 milioane de euro nu trebuie să excludă construirea unui stadion nou sau unei săli polivalente ÎN TIMIȘOARA. Când se vor investi 12 milioane de euro în sport?, un fenomen social care a atras de-a lungul timpului sute de mii de oameni, care mergeau cu bucurie cu familiile la un meci”, se arată în evenimentul creat.

Organizatorii protestului pun problema foarte „personal” și vorbesc despre o maternitate nu ca una pentru întreg orașul și județul, ci de maternitatea „lui Dobra”. ”„i atragem atenția domnului Călin Dobra că tocmai vis-a-vis de noua sa maternitate zace în paragină un simbol al orașului, Stadionul «Dan Păltinișanu». Este momentul ca președintele Călin Dobra să își întoarcă fața și spre sportul timișorean, iar o nouă arenă ar fi visul împlinit al tuturor oamenilor care iubesc sportul. De aceea, vă chemăm alături de noi să protestăm pașnic la Spitalul Județean, pentru a sensibiliza conducerea Consiliului Județean în privința construirii unei arene noi de fotbal sau a unei săli polivalente LÂNGĂ Stadionul «Dan Păltinișanu»”, mai spun organizatorii evenimentului.

Călin Dobra spune că cele două obiective nu se exclud

Președintele CJT spune că nu se pune problema ca toate resursele să fie concentrate pentru noua maternitate, iar la un nou stadion se lucrează deocamdată în birouri. „Nu pot să comentez asemenea aberații de pe Faceboook. Sunt două obiective foarte importante, din două domenii diferite. Pentru maternitate am câștigat o finanțare pe un proiect transfrontalier. Cu stadionul suntem în lucru cu documentația, să vedem ce putem face”, ne-a declarat Călin Dobra.

Până la ora redactării articolului, 19 persoane au anunțat că participă la evenimentul ce va începe în 10 februarie, la ora 18. În rest, cei care au marcat că sunt interesați sunt, în mare parte, jurnaliști din Timișoara.