Nicolae Robu, despre rezultatele fals pozitive ale nou-născuților de la Maternitatea Odobescu: „Cel mai probabil s-au infectat cumva probele”

Cei 10 bebeluși care au fost născuți la Maternitatea Odobescu din Timișoara au fost retestați, iar o posibilă explicație pentru rezultatele fals pozitive ale primelor probe prelevate a fost oferită de Nicolae Robu în cadrul unei conferințe de presă. 

În urma celui de-al doilea set de probe, s-a stabilit că nouă bebeluși nu au coronavirus, iar în cazul unui nou-născut din județul Hunedoara testul este pozitiv. Nu se știe însă dacă infecția a fost luată din spital sau dacă cel mic a fost expus după externare. Atât el, cât și mama sa se află la Maternitatea Bega din Timișoara.

O posibilă explicație legată de pozitivarea primelor probe prelevate a fost oferită de Nicolae Robu. Edilul spune că cel mai probabil au fost infectate, fie din greșeală, fie cu intenție. Ambele variante sunt posibile, susține Nicolae Robu, dar cu toate acestea, le îndeamnă pe viitoarele mămici la calm și transmite că acestea pot naște în siguranță la Maternitatea Odobescu.

„Este importantă fiecare viață omenească indiferent de vârsta persoanei. Sigur că atunci când e vorba de nou-născuți suntem și mai sensibili. Acolo nasc zilnic mămici, nu au unde să nască în altă parte, ele trebuie să vină liniștite să nască, nu terorizate de informații false. Explicația că a ieșit așa la primele teste sigur, una garantată de cineva, nu putem avea. Din păcate nu avem un mesaj divin care să ne spună cum au stat lucrurile, însă se pare că cel mai probabil s-au infectat cumva probele. Dacă nu cumva e vorba despre alte lucruri, pentru că, la ticăloșia de care unii sunt în stare, nu ne-ar mira absolut nimic. Și mai mult de atât nu spun. Nu vreau să fac acuze și nimic nu mă mai poate mira după câte tipologii umane am avut ocazia să întâlnesc. Le spun umane, chiar dacă sunt profund inumane”, a spus Nicolae Robu.

Maternitatea Odobescu din Timișoara a fost amendată de către Direcția de Sănătate Publică cu 10.000 de lei, iar procurorii anchetează, la rândul lor, cazul. „Amenda a fost dată pentru că cei responsabili de completarea buletinelor aferente probelor trimise la analize, pentru că au fost multe analize de făcut într-un timp scurt, nu au completat toate câmpurile. De aceea a fost dată și o amendă de 10.000 de lei. A fost plătită în cuatum de 5.000 de lei”, a mai spus Nicolae Robu.