PMP acceptă prelungirea stării de urgență, dar solicită repornirea ramurilor economiei care pot fi puse în mişcare

Partidul Mişcarea Populară va vota prelungirea stării de urgență și propune Guvernului un set de măsuri pentru protejarea populației în fața amenințărilor pandemiei COVID-19, precum și de restartare a economiei României, conform deputatului de Timiş, Cornel Sămărtinean.

PMP solicită Guvernului, simultan cu extinderea stării de urgență, să se repornească ramurile din economie care pot fi puse în mișcare. Deputatul consideră că România își poate permite un deficit bugetar mai mare, care poate fi folosit pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură – autostrăzi, spitale, irigații, alimentare cu gaze, centre de colectare pentru produse agricole. PMP are însă şi alte solicitări.

„Testarea întregului personal medical și a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienților, dar și a corpului medical. Din data de 24.03.2020, de la primul apel pe care PMP l-a făcut în acest sens, s-a ajuns la 812 cadre medicale infectate în România și la 3 decese. De asemenea, este necesară comunicarea competentă și operativă a informațiilor referitoare la evoluția pandemiei care servesc interesului public, conform situației specifice fiecărui județ și fiecărei localități din România”, subliniază Cornel Sămărtinean într-o postare pe Facebook.

Acesta consideră că măsurile de distanţare socială instituite prin decretul privind starea de urgenţă şi ordonanţele militare succesive trebuie păstrate, dar, în același timp, avem nevoie de restartarea economiei, iar acest lucru poate fi făcut doar prin proiecte ambiţioase finanţate de stat.