Nicolae Robu dă replica: „Florile oricum existau şi aveam două variante: să le aruncăm sau să împodobim oraşul cu ele”

Nicolae Robu dă replica celor care au afirmat că în momente de pandemie, prioritatea administrației este să împodobească orașul cu flori. Vizat de afirmațiile primarului este în special contracandidatul său la Primăria Timișoara, Dominic Fritz. Edilul a spus că nu s-au cheltuit sume suplimentare pentru un astfel de demers și că aceste flori oricum erau cultivate de Horticultura.

În aceste condiţii, variante ar fi fost două: să fie aruncate sau să fie împodobit oraşul cu ele. Primarul a ales cea de-a doua variantă. Nicolae Robu subliniază însă încă o dată că Timfloralis nu se va ţine anul acesta.

„Așa cum am anunțat deja demult, Timfloralis nu va exista în 2020! Și asta indiferent cum vor evolua lucrurile cu pandemia COVID-19! De ce atunci apar anumite aranjamente de flori în centru? Apar pentru că societatea de spații verzi a Primăriei, Horticultura, a cultivat o mulțime de flori în perspectiva festivalului, nimeni neanticipând ce urma să vină peste noi. Acum, având acele flori și ele ajungând la maturitate, avem două posibilități: să le aruncăm sau să împodobim orașul cu ele, făcându-l, astfel, mai frumos, mai plăcut ochilor și sufletului nostru, pe când vom avea voie să ne plimbăm, desigur, sub anumite reguli. Evident, am optat pentru varianta doi. Dar, încă o dată, nu va fi niciun festival al florilor, nici acum, nici mai târziu în 2020! Cu toată părerea de rău…”, a precizat Nicolae Robu.

CITEȘTE ȘI: Elevii nu au acces la educaţie online, dar Primăria Timişoara are bani de panseluţe!