Spitalul „Victor Babeș” este cel care a dus greul! „Ar fi incorect să profităm de neconstituționalitatea amenzilor”

Peste 400 de persoane au fost tratate de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, iar lupta a fost una grea, având în vedere și numărul de infecții, deloc de neglijat, din județul Timiș. Neconstituționalitatea amenzilor nu ar trebui să fie un argument pentru nerespectarea regulilor, spune primarul Nicolae Robu.

În jur de 100 de pacienți mai sunt internați la Spitalul „Victor Babeș”, dar scăderea numărului de cazuri nu ar trebui să reprezinte un motiv de relaxare. Cu atât mai puțin decizia de neconstituționalitate a amenzilor date în timpul stării de urgență. Edilul Timișoarei îi îndeamnă pe oameni să țină mai degrabă cont de recomandările medicului Virgil Musta și de cele ale specialiștilor de la centru.

„Avem un număr foarte mare, în termeni relativi, de persoane vindecate, dar este tot adevărat că în mai sunt în jur de 100 de persoane internate la Spitalul «Victor Babeș». Am putut observa că din păcate un număr de persoane și-au pierdut viața în această luptă cu acest virus cumplit. Trebuie să fim precauți. Avem specialiști precum medicul Virgil Musta, avem specialiști la nivel național și trebuie să ascultăm de ceea ce spun ei. Există tentația ca unii să creadă că, după ce Curtea Constituțională a hotărât că ordonanța nu este constituțională, își pot permite să se abată de la dispoziții că primesc amenzi mici. Ar fi profund incorect ca cineva să facă așa, incorect față de semeni și periculos față de ei înșiși. Rugăminte la respectarea regulilor”, a spus Robu.

De la începutul pandemiei, în județul Timiș au fost înregistrate peste 500 de cazuri, aproape 40 de persoane au decedat, iar peste 400 au câștigat lupta cu boala COVID-19.