Nicolae Robu, criză existențială? „Mi-am promis că o să fac astfel încât să nu-mi fie dor de mine însumi”

În cei peste șase ani de când e primarul Timișoarei, Nicolae Robu a fost ironizat adesea, și în presa locală, dar și în publicațiile de satiră de anvergură națională. Edilul spune însă că multe postări de pe pagina sa publică de Facebook, nu de pe contul de „persoana fizică”, sunt luate mult prea în serios și că „viața are o componentă ludică”.

Întrebat de presă dacă nu e deranjat de faptul că unii râd de el, primarul spune că nu acceptă niciun sfat de consiliere politică despre imagine, pentru că nu vrea să ajungă să nu se mai recunoască pe sine. „S-au mai făcut încercări, domnișoara Alina este martoră (n.r. Alina Sabou, purtător de cuvânt PNL Timiș) de a mă conforma unor reguli. Și am spus «nu». Ăsta-s eu. Cui îi place, bine, cui nu, nicio problemă. De când am intrat în politică mi-am promis că o să fac astfel încât să nu-mi fie dor de mine însumi”, a spus primarul.

Sugerează că se poate dispensa de funcția de primar

De altfel, liberalul a lăsat să se înțeleagă că nu ar suferi dacă ar pierde alegerile locale. „Ce? Stau eu în funcția de primar? În permanență am avut o mulțime de cărări în față. Am apucat mereu pe cea care am crezut că mă face mai fericit. Nu știu dacă cea pe care sunt acum e cea mai bună”, a punctat Robu.

Haterul de pe Wikipedia

La finalul anului trecut, primarul s-a trezit că cineva a făcut o pagină în varianta în engleză a site-ului Wikipedia.org în care îl ironizează pentru că îi place fotbalul„ cu următoarea descriere: „Nicolae Robu (born May 28, 1955) is a Romanian engineer, politician and goal-getter. (n.r. Nicolae Robu, născut la data de 28 mai 1955, este un inginer român, politician și golgheter)”.

Edilul spune că sigur un „hater” (n.r. persoană care urășete) a făcut pagina și că nu trebuia să ajungă cu mișto-urile până pe Wikipedia. „Chiar acolo nu trebuia să se intervină. Wikipedia este o treabă serioasă”, a spus Robu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/