Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au pierdut la scor la Craiova. Dar au circumstanţe atenuante

SCM Timișoara a cedat în ultimul meci din grupa valorică A a campionatului de baschet masculin, la scorul de 93-65, în deplasare la SCM U Craiova. Echipa lui Cristi Bota avea asigurată calificarea în top 6, dar mai putea spera să urce pe locul 5 în cazul unei victorii. Fără Vukosavljevic a fost greu însă.

Bănățenii au mers la ultimul joc din grupa valorică A fără cel mai bun jucător, Vladan Vukosavljevic. Conducerea secției de baschet spune că pivotul a rămas acasă din cauza unei răceli. În locul său, a fost titular Cătălin Baciu. Primul sfert a fost foarte echilibrat, cu un avantaj pentru Timișoara, dar s-a terminat cu 18-17, avans minim al gazdelor. Craiovenii s-au desprins însă în următoarele zece minute, iar la pauză au intrat cu 39-29.

În repriza secundă, bănățenii nu au mai avut ce face, mai ales că jocul defensiv a scârțâit serios fără masivul Vukosavljevic. Sfertul trei s-a terminat cu 70-55, iar apoi, diferența a ajuns și la 20 de puncte. În acest context, diferenţa finală nu e o surpriză. Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Brown, cu 15 puncte, urmat de Randolph, cu 14, Komatina, cu 11, Stojadinovic și Popa-Calotă, cu 7 puncte fiecare, Pesakovic, cu 6, Baciu, cu 4, şi Diculescu, cu 1 punct. Cele mai multe puncte ale craiovenilor le-au marcat Fraseniuc, 13, Mijajlovic, 12, și Boone, 12.

Săptămâna viitoare, SCM Timișoara începe meciurile din Top 6, faza a doua a campionaatului. Alb-violeții intră în grupa Roșie de pe locul 6.