Nicolae Robu continuă războiul cu gunoaiele, de data aceasta, cu cei care aruncă la rampele clandestine. „Sunt incredibil de mulți! E ceva de domeniul fantasticului!”

Primarul Nicolae Robu a vorbit și la conferința de presă de marți despre marea problemă a Timişoarei, gunoiul aruncat aiurea. Liberalul a descoperit săptămâna trecută că 10% dintre timișoreni nu au contract cu niciun operator pentru ridicarea gunoiului menajer, așadar, aruncă, mai mult ca sigur, gunoiul la rampe clandestine. În total, fără contract ar fi undeva la 20.000-25.000 de locuințe. 

De gunoiul casnic se ocupă acum Asociația ADID, din subordinea Consiliului Judeţean Timiş, care are însă ca membri toate primăriile din județ. Nicolae Robu spune că i-a dat temă city-managerului Robert Kristof astfel încât ADID și operatorul Retim să pună presiune pe cei fără contracte.


Încă mai sunt destul de multe depuneri ilegale de gunoi menajer, acele rampe clandestine. I-am cerut city-managerului să se adreseze ADID-ului și Retim-ului, pentru a trimite adresele celor care au contract, astfel încât noi să intervenim la cei care nu au contract și să-i amendăm. Vrem să facem presiuni pe ei să-și facă contract. O mai spun încă o dată, Primăria Timișoarei nu este în această ecuație, nu știm cine are contract pentru ridicarea gunoiului casnic. Am cerut să ni se furnizeze aceste date, să punem Poliția Locală să-i contacteze pe cei care nu au contract. Sunt incredibil de mulți! Dacă cineva nu are contract pentru ridicarea gunoiului menajer, înseamnă că el n-are nici pubelă. Atunci ce face: prinde un moment când nu îl vede nimeni și descarcă gunoiul unde îi este cel mai la îndemână. Asta este explicația numărul unu pentru faptul că, după ce s-a schimbat sistemul, au apărut atât de multe grămezi de gunoi menajer”, spune primarul Timişoarei.

Robu crede că lipsa educației face ca unii timișoreni să nu realizeze că fac un lucru rău când aruncă gunoiul aiurea. „La schimbarea de sistem nu s-a intervenit suficient de prompt, însă suntem pe drumul cel bun. Noi trebuie să acționăm la cauză, asta presupune și acțiuni educative. Mi se pare că unii nici nu realizează că fac un lucru urât prin astfel de gesturi. Sunt în jur de 25.000 de locuințe, nu știm câți cetățeni stau, care nu au contract. Problema salubrității rămâne în continuare. Dacă noi avem acum 20-25.000 de locuințe fără contract, presupun că sunt o parte dintre cei care stau în chirie, nu știu, nu vreau să fac un proces de învinovățire. Mi se pare ceva de domeniul fantasticului!”, a mai spus primarul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/