ACS Poli și conceptul de jucători care au „liber”. Valeriu Răchită explică ce s-a întâmplat cu Haruț, Melinte și Smaranda

ACS Poli, ultima clasată din Liga a II-a, continuă să surprindă. Miercuri, în a doua zi de la reluarea pregătirilor, clubul a făcut un anunț mai puțin obișnuit pentru fotbalul românesc, și anume, că trei jucători sunt liberi până la 1 februarie. Valeriu Răchită spune că vor mai apărea plecări și că alți cinci fotbaliști au acceptat diminuările contractuale.

Cei care nu au acceptat sunt fundașul dreapta U21 Denis Haruț, portarul Mădălin Smaranda și fundașul central Cristian Melinte. „În urma eșuării negocierilor privind noile condiții contractuale, jucătorii Mădălin Smaranda, Denis Haruț și Cristian Melinte vor avea program liber până pe 1 februarie. Ulterior, clubul le va pune acestora la dispoziție condiții corespunzătoare de pregătire”, este anunțul clubului. Întrebat despre situație, Valeriu Răchită spune că nu a vrut să renunțe la niciunul dintre cei trei.

Tehnicianul spune că cei trei nu au acceptat diminuarea contractelor. „Am avut o listă de opt jucători chemați la renegociere. Cinci dintre ei au acceptat condițiile, ei trei nu. Nu am vrut să-i dau afară. Plecări mai pot apărea. Zilele acestea au venit și patru-cinci jucători care fuseseră împrumutați la Giarmata și Ghiroda, și au și plecat. Pentru mine, orice antrenament e o selecție”, ne-a declarat antrenorul lui ACS Poli.

Nu pleacă nici în Antalya

Practic, cei trei jucători au liber până la 1 februarie, dată la care echipa pleacă în cantonament în Antalya. Ei nu vor pleca, ci rămân să se antreneze singuri. „Ei zilele acestea sunt liberi. Conform regulamentului de ordine interioară al clubului, obiectivul e salvarea de la retrogradare. Conform regulamentelor FRF, jucătorii pot fi sancționați când echipa nu e în obiectiv. De la 1 februarie, dacă nu acceptă condițiile, vor avea antrenor, terenuri de antrenament, toate condițiile să se pregătească”, a mai spus Răchită.

Tehnicianul spune că vineri vor veni jucători noi la club.