Nicolae Robu apreciază Legea Mirosurilor: „Voi face uz în măsura în care prevederile legii îmi permit să asigur un aer cât mai plăcut”

Legea Mirosurilor, salutată de primarul capitalei Banatului! Nicolae Robu a spus că va face uz de ea pentru a putea asigura un aer cât mai curat pentru timișoreni.

Legea Mirosurilor l-a încântat pe Nicolae Robu, care a menționat că mirosurile neplăcute au stârnit frica în rândul cetățenilor. Primarul a spus că, oricât de multe explicații s-ar da că mirosurile nu sunt toxice pentru organism, oamenii obișnuiți se tem că nu este în totalitate adevărat. „Voi face uz în măsura în care prevederile legii îmi permit să asigur un aer cât mai plăcut. Se spunea mai demult că nu e nimic toxic în ceea ce simțim noi, dar era un disconfort. Pe deasupra, acest disconfort era însoțit de o îngrijorare pe care în mod omenesc o are fiecare. Oricât ni s-ar spune că nu e nociv pentru organismul uman, când simți un miros neplăcut acolo unde locuiești, ai o temeri că nu e chiar așa.”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a reamintit inițiativa sa în legătură cu Garda de Mediu Cetățenească și a spus că a sesizat în trecut vidul legislativ care nu prevedea mirosul drept poluare. „Cred că am fost primul în țara asta care mereu am semnalat că nu există așa o lege pentru că, din postura de primar, am constatat că mirosul nu este considerat poluare conform legii. Mirosul este produs de niște substanțe volatile, nu poate fi măsurat în sine cu aparatele existente și atunci s-a rămas într-un vid de legi. Deși cetățenii se plângeau la mine că miroase urât în cartierul lor, eu mă plângeam Gărzii de Mediu de mirosurile neplăcute pe care le simțeam seara de îndată ce mă apropiam de partea sudică, de zona Stadionului Dan Păltinișanu. Am înființat Garda de Mediu Cetățenească pentru că Garda de Mediu, instituția statului român, era ocupată să mă amendeze pe mine, nicidecum să apere interesul public!”, a declarat edilul.

CITEȘTE ȘI: Cornel Zainea, deputat USR: „Ne dorim un aer proaspăt nu numai în politică, ci și un aer proaspăt de respirat”