„Nicolae Robu a avut grijă doar de centrul Timișoarei şi de cartierul unde stă el!”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS la Primăria Timişoarei, a prezentat planul său pentru revitalizarea cartierelor Timişoarei, un plan amplu, structurat pe trei piloni. Acesta are ca scop egalizarea condiţiilor de viaţă în cartiere şi eliminarea discrepanţelor dintre ele, deoarece cetăţenii plătesc aceleaşi taxe şi impozite, indiferent de locul în care trăiesc.

Multe cartiere din Timişoara au rămas pe loc în ultimii 20 de ani, spune Fritz.  Dezvoltarea s-a realizat doar în centru, iar oamenii din cartiere se simt uitaţi, după părerea candidatului.  În oraşul de pe Bega există cartiere cu străzi neasfaltate, cariere unde aproape fiecare trotuar este spart, unde lipsesc grădiniţele sau nu există iluminat public.

,,Un oraş modern se construieşte pe baza unor cartiere puternice, unde oamenii se simt acasă şi beneficiază de servicii de calitate în proximitatea lor. Un bun gospodar are grijă de întreaga gospodărie a lui, nu doar de poarta pe care intră musafirii, iar Nicolae Robu a avut grijă doar de centru şi poate şi de cartierul Soarelui, unde stă el. În administraţia lui Dominic Fritz nu va mai exista discriminare între cartiere”, asigură Dominic Fritz.

În acest sens, a prezentat un plan pentru renaşterea cartierelor timişorene, bazat pe trei piloni. ,,Primul pilon este să ducem administraţia locală mai aproape de oameni, să restructurăm structura organizaţională, a Primăriei, astfel încât să fie mai aproape de oamenii din cartiere. Al doilea pilon este un program e dezvoltare. Scopul este să ducem absolut toate cartierele Timişoarei în secolul XXI. Asta înseamnă că fiecare cartier va avea un minim de standarde în ceea ce priveşte calitatea vieţii, va avea servicii publice. Al treilea pilon este reamenajarea centrelor cartierelor pentru a deveni din nou magneţi pentru oameni”, a precizat Fritz.

1000x100 (4)

Una dintre măsurile primordiale pe care Fritz vrea să o implemeteze este înfiinţarea poziţiei de manager de cartier în Primărie. Este vorba despre angajaţi în Primărie care vor ţine legătura cu un cartier anume.

Un alt proiect important este crearea a trei ,,primării de cartier”, în special în zonele mărginaşe ale oraşului, acolo unde oamenii ajung cel mai greu la Primărie. De asemenea, se ia în considerare şi revitalizarea consiliilor consultative de cartier şi implementarea unui buget participativ pentru cartiere. Intenţia este ca 5 % din bugetul de investiţii pentru Timişoara să fie pus la dispoziţie pentru proiectele din cartiere: fântâni, locuri de joacă, amenajări de spaţii verzi.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/