„Structurile politice au ajuns un fel de cumetrii!”

Nicolae Orăvicean, candidatul PP-DD la Senat pe Colegiul Uninominal 1, este de părere că județul Caraș-Severin poate fi salvat numai printr-o reconversie economică. Specialistul în fonduri europene spune că până acum, locuitorii nu au avut parte de niciun proiect serios, care să contribuie la creșterea nivelului de trai.

Candidatul PP-DD la Senat, Nicolae Orăvicean, comentează situația actuală a județului și este de părere că din punct de vedere economic lucrurile au involuat, tocmai din cauza dezinteresului pe care l-au manifestat până acum cei delegați de oameni să îi reprezinte în Parlament. Situația tragică în care au ajuns locuitorii l-a motivat pe specialistul în fonduri europene să se înscrie în bătălia electorală pentru ocuparea lui post de senator.

Soluții pentru un județ sănătos
Viziunea candidatului despre salvarea județului scoate din calcul alocarea, ocazională, de bani de la centru. Asta pentru că politicile pentru reconstrucție trebuie să fie ample și elaborate în funcție de necesitățile din Caraș-Severin.


Valentin Blănariu și Nicolae Orăvicean

„Trebuie să fie limpede că procesul de reconstrucție a județului, și în special a zonelor care sunt cel mai grav afectate, cum sunt aceste orașe industriale, care nu mai sunt deloc, nu se poate face așa cum i-am auzit pe foarte mulți, chiar oameni politici, că mai intervin eu pe la un Minister să mai direcționeze un miliard-două pentru nu știu ce. Aceste lucruri se pot face numai prin legi speciale, așa cum a fost legea zonelor defavorizate și un buget alocat pentru zonele respective. Aceste comunități trebuie ajutate, în primul rând direcționate printr-o lege specială. În Caraș-Severin este nevoie de o lege de reconversie economică. Fără ea, mai ales în Reșița, Anina, Oțelu Roșu, Oravița, Moldova Nouă, indiferent ce eforturi s-ar face pentru atragerea de fonduri europene, niciodată nu ar mai fi la fel”, spune Nicolae Orăvicean, care e de părere că niciun politician din Caraș-Severin nu a fost interesat de o astfel de abordare și, mai mult decât atât, intervențiile pe care le-au avut până acum parlamentarii sunt nesemnificative în raport cu nevoile județului.

„Din păcate, e un lucru pe care eu l-am spus în legătură cu conexiunile și legăturile pe care le-am avut cu partidele politice din județ, și anume că, selecția oamenilor trebuie să fie mai riguroasă. La noi, structurile politice au ajuns un fel de cumetrii sau găști. Lucrul acesta trebuie eliminat!”, a concluzionat candidatul PP-DD la Senatul României.

Deplasare în teritoriu
Ca să își facă ideile cunoscute și în rândul locuitorilor, Nicolae Oravicean s-a aflat încă de la primele ore ale dimineții de ieri la Târgul din Grădinari, unde a stat de vorbă cu oamenii în legatură cu nevoile și veșnicele probleme ale țăranului român și le-a oferit soluții locuitorilor, referitoare la posibilitățile de sprijinire și dezvoltare a spațiului rural. La orele 12.00, s-a aflat printre locuitorii și susținătorii PP-DD din Vărădia.

Discuții și la Reșița
În după amiaza zilei de miercuri, Valentin Blanariu, candidatul PP-DD în Colegiul 1 Reșița pentru Camera Deputaților și Nicolae Oravicean, candidatul propus pentru Senat pe Colegiul 1, s-au aflat împreună într-o campanie de promovare în Țerova și printre simpatizanții din Dealul Crucii, unde au ascultat cu mare atenție problemele oamenilor și nemulțumirile lor legate de locurile de muncă și trai din ce în ce mai anevoios.

În plus, președintele PP-DD Caraș-Severin, Valentin Blănariu, s-a deplasat și la TMK, acolo unde a stat de vorbă cu muncitorii, după care a discutat cu oamenii din cartierele mărginașe orașului-municipiu de județ. (P)

Reconstrucția județului se poate face numai prin legi speciale, așa cum a fost legea zonelor defavorizate și un buget alocat pentru zonele respective”, Nicolae Orăvicean, candidat PP-DD la Senat în Colegiul 1

Comments

 1. papac says:

  jigodie batrana,esti tu acela cinstit,mincinosule

 2. papac says:

  doua jigodii, Blanaru si Oravicean

 3. MARIA i says:

  “Specialistul în fonduri europene spune că până acum, locuitorii nu au avut parte de niciun proiect serios, care să contribuie la creșterea nivelului de trai.” PAI NU SE LAUDA ACUM VREO SAPTAMANA CA A DUS BANI IN ZONA, CA A TRAS NU STIU CATE FONDURI??? ERA TOT UN ARTICOL AICI UNDE SE LAUDA CE A FACUT SI ACUMA??? DECI… MINTE! uite-aici:”Nicolae Orăvicean este sociolog ca formare și a activat ca profesor de științe umane o perioadă. Din 1990, ani buni, și-a derulat activitatea în cadrul Ministerului Economiei și a adus fonduri serioase în județul Caraș-Severin, din poziția pe care a ocupat-o.” https://expressdebanat.ro/cine-este-nicolae-oravicean-candidatul-pp-dd-la-senatul-romaniei-pe-colegiul-1 astfel de oameni vreti sa votam? deci fonduri a atras DA? asa zice. acum zice ca nu au beneficiat locuitorii… DECI: s-a lins pe bot de vot!

 4. Pakatos says:

  papac,mare dreptate ai, ,,jigodia asta de Blanariu” da paine moka nevoiasilor,fara sa-si faca,campanie electorala,ASA DA JIGODIE !!!…dar te intreb eu pe tine…TU LESINATULE,ce ma’ta ai facut pentru un nevoias ?nu trebuie sa-mi raspunzi tinere,se vede de la o posta ca esti de-ai tipei de la Banat Tv..care NU SE ARDe MOKA…:):)))))

 5. Sipatizant says:

  @ MARIA i , excelent punctat.
  Oraviceanu asta e un ‘agarici’ se pare, scuzati-mi exprimarea. Azi aduce bani cu sacul in Caras, maine se plange ca nu au fost proiecte serioase.
  Un nemernic mincinos care spera sa ajunga la Bucale sa poata fura linistit. Ce caricatura de politician… ia zi Pakatos, ca tu primesti painici gratis de la brutar si ii tot aperi pe aici… cum e cu fondurile? Au fost sau nu au fost? Inca un golan cu foamea-n glanda care se viseaza mare domn prin Bucuresti. Dar de la un partid ca asta, la ce te poti astepta? Maimutareala maxima sa fie la unison cu 0TV 🙂

 6. Pakatos says:

  simpatizant,e parerea ta si-o respect,EU IS OMUL DE RAND SI MIE-MI PASA de asta sunt cu PP DD-istii,dar dac voua va este bine,cred ca-s in asentimentul multora care nu se lasa cumparati cu un pix,o bricheta sau mai stiu eu ce polonic uselist sau aredist…ca doamna Cornelia Dunareanu SE ARDE MOKA,stim din mesajul domniei sale,e clar scris pe brichete,ca vor sa duca Romania pe ,,calea dreapta” stim si asta…dar ma intreb eu ca un simplu om…CUM DRACU 23 DE ANI N-AU PUTUT SA O DUCA?ca de schimbat culorile am vazut ca-s in stare,promit ca-mi iau un pistol ,,Simpatizant” si ti-l donez ca sa ne lasi,sa scape lumea de-un sugaci…

 7. Pe valea Bistrei, prin televiziunea locala a taticului sau (din cate spune presa locala), dar si cu banii amantului, Valeria Schelean – ARD isi face o reclama ce incalca normele bunului simt si legile.

  Ne intrebam de ce doarme CNA-ul ?

  Vezi aici ce spune presa locala: http://www.politicienii.ro/2012/12/01/protestam-dar-cna-ul-doarme/

 8. un banatean onest says:

  bai papac… usl-ist sau ard-st ce esti tu….va este ciuda ca PPDD are oameni cu 10 clese peste inodorii si incolorii de la USl sau peste excrocii si spagarii de ARD care au dus Romania la sapa de lemn. Iar pentru Maria.. atat am sa iti spun… intreaba primarii din Bozovici, Sasaca Montana Berzasca sau pe Goga la Oravita referitor la proiectele europene la care domnul Oravicean a contribuit in judetul Caras- Severin. Intr-adevar raportat la nevoile judetului proiecte de 100 si ceva de milioane de euro poate parea putin. Domnul Oravicean se referea la un proiect de anvergura care sa creeze locuri de munca sau care sa atraga investitori in zonele cu potential ale judetului.. Ca o concluzie informativainainte sa va dati cu parerea. Alegerea domnului Oravicean ar fi un succes enorm pentru interesele judetului Caras-Severin. Doamne ajuta si mult succes domnule Oravicean. Zona Oravita va voteaza cu siguranta!.

 9. papac says:

  lesinata e mata,taranoiule,eu nu am spus nimic de familia ta

 10. papac says:

  Am auzit de Oravicean la Animal Planet,la astia de la PPDD a cam fugit scoala de voi ,dupa felul cum scrii,de intrat sigur intra prin redistribuire,sa dea d-zeu sa faca treaba,dar odata intrati in parlament o sa se mute aproape toti la USL si ARD