Nicolae Miu Ciobanu renunţă la şefia ITM! De grija milioanelor de la Aquacaraş!

1000x100 (4)

Fost prefect şi subprefect al judeţului, Nicolae Miu Ciobanu vrea să renunţe la funcţia de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin! Dovada: săptămâna trecută Ciobanu a candidat pentru postul de director general al Aquacaraş. A candidat singur!

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al societăţii judeţene Aquacaraş, desfăşurat săptămâna trecută, a avut un singur candidat: actualul şef al ITM Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu! Mandatul fostului director general Anatoli Liber a expirat în data de 18 august 2017, dată de la care funcţia a rămas vacantă.

Cum majoritatea pesedistă din Consiliul Judeţean, acţionarul majoritar al Aquacaraş SA, şi-a impus voinţa în privinţa componenţei Consiliului de Administraţie al companiei, e de la sine înţeles că director general al Aquacaraş nu poate ajunge decât o persoană agreată de liderii PSD. Faptul că în faţa comisiei de evaluare s-a prezentat un singur candidat demonstrează că în Caraş-Severin nu îndrăzneşte nici un pesedist să se abată de la linia trasată de conducerea judeţeană de partid.

leader board 728 x 90 px

CITEŞTE ŞI: S-a săturat de concediu medical! Ex-prefectul Miu Ciobanu s-a întors de facto la şefia ITM!

Cercetat penal de DIICOT în dosarul Mike Security, „pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscala şi spălare a banilor, prev. şi ped. de art. 367 al. 1 şi 2 C.p. rap. la art. 9 alin. 1 lit. a, b si c din Legea 241/2005 si art. 29 al. 1 lit. b din Legea 656/2002 modificată prin Legea 230/2005; evaziune fiscala în formă continuată săvârșită prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, prev. si ped. de art. 9 alin. 1 lit. c rap. la art. 9 al. 3 din Legea 241/2005 cu aplicare art. 35 al. 1 C.p., toate cu aplic. art. 38 al. 1 din noul cod penal”, prefectul demisionar Nicolae Miu Ciobanu s-a autosuspendat „pe motive medicale“ în 2016 din funcţia de inspector-şef al ITM. În acelaşi an a revenit însă asupra propriei decizii, preluându-şi atribuţiile de şef al instituţiei. Acum e pe cale să renunţe la această funcţie, pentru a conduce societatea în conturile căreia ar urma să intre peste 100 milioane de euro, pentru lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canal din județul Caraș-Severin realizate pe fonduri europene.

CITEŞTE ŞI: Noul director Aquacaraș?! Unul dintre cei trei!

Aşadar, predicţiile făcute la începutul lunii septembrie de expressdebanat.ro se confirmă acum. Cotat atunci cu cele mai mari şanse de a ajunge director general al Aquacaraş, Ciobanu nu mai are de trecut decât un obstacol: să-şi vadă cazierul curat. Fapt ce i-ar fi fost deja confirmat de foşti colegi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, instituţie în care a ocupat funcţii de conducere până la ieşirea la pensie.