Nicolae Miu Ciobanu renunţă la şefia ITM! De grija milioanelor de la Aquacaraş!

Fost prefect şi subprefect al judeţului, Nicolae Miu Ciobanu vrea să renunţe la funcţia de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin! Dovada: săptămâna trecută Ciobanu a candidat pentru postul de director general al Aquacaraş. A candidat singur!

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al societăţii judeţene Aquacaraş, desfăşurat săptămâna trecută, a avut un singur candidat: actualul şef al ITM Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu! Mandatul fostului director general Anatoli Liber a expirat în data de 18 august 2017, dată de la care funcţia a rămas vacantă.

Cum majoritatea pesedistă din Consiliul Judeţean, acţionarul majoritar al Aquacaraş SA, şi-a impus voinţa în privinţa componenţei Consiliului de Administraţie al companiei, e de la sine înţeles că director general al Aquacaraş nu poate ajunge decât o persoană agreată de liderii PSD. Faptul că în faţa comisiei de evaluare s-a prezentat un singur candidat demonstrează că în Caraş-Severin nu îndrăzneşte nici un pesedist să se abată de la linia trasată de conducerea judeţeană de partid.

CITEŞTE ŞI: S-a săturat de concediu medical! Ex-prefectul Miu Ciobanu s-a întors de facto la şefia ITM!

Cercetat penal de DIICOT în dosarul Mike Security, „pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscala şi spălare a banilor, prev. şi ped. de art. 367 al. 1 şi 2 C.p. rap. la art. 9 alin. 1 lit. a, b si c din Legea 241/2005 si art. 29 al. 1 lit. b din Legea 656/2002 modificată prin Legea 230/2005; evaziune fiscala în formă continuată săvârșită prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, prev. si ped. de art. 9 alin. 1 lit. c rap. la art. 9 al. 3 din Legea 241/2005 cu aplicare art. 35 al. 1 C.p., toate cu aplic. art. 38 al. 1 din noul cod penal”, prefectul demisionar Nicolae Miu Ciobanu s-a autosuspendat „pe motive medicale“ în 2016 din funcţia de inspector-şef al ITM. În acelaşi an a revenit însă asupra propriei decizii, preluându-şi atribuţiile de şef al instituţiei. Acum e pe cale să renunţe la această funcţie, pentru a conduce societatea în conturile căreia ar urma să intre peste 100 milioane de euro, pentru lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canal din județul Caraș-Severin realizate pe fonduri europene.

CITEŞTE ŞI: Noul director Aquacaraș?! Unul dintre cei trei!

Aşadar, predicţiile făcute la începutul lunii septembrie de expressdebanat.ro se confirmă acum. Cotat atunci cu cele mai mari şanse de a ajunge director general al Aquacaraş, Ciobanu nu mai are de trecut decât un obstacol: să-şi vadă cazierul curat. Fapt ce i-ar fi fost deja confirmat de foşti colegi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, instituţie în care a ocupat funcţii de conducere până la ieşirea la pensie.