Rezultatele la simulările din martie au scandalizat conducerea Inspectoratului Școlar Județean. Fiind cu mult sub așteptări, notele obținute de elevii cărășeni au atras atenția noului inspector general, Nicolae Grindeanu.
Slaba pregătire a liceenilor, dar și a elevilor de clasa a VIII-a a fost pusă în primul rând pe seama cadrelor didactice. Din acest punct de vedere schimbările pe care conducerea ISJ le are în plan în viitorul apropiat vizează în primul rând managementul școlar, dar și pe cei care se află la conducerea unităților de învățământ.
„Lucrurile nu vor rămâne neschimbate! Voi veghea cu mare atenție problemele legate de managementul școlar, pentru că de acolo pornesc problemele în unitățile de învățământ. Dacă la nivelul conducerii unei unități de învățământ lucrurile nu merg, pretențiile de a obține rezultate acolo nu pot exista”, a explicat inspectorul școlar general, Nicolae Grindeanu.
Situația rezultatelor dezastruoase la nivel de județ nu este un fenomen izolat. Pregătirea elevilor cărășeni este din ce în ce mai slabă, iar tabelele cu note la evaluările naționale au cunoscut în ultima perioadă foarte puține note de zece. Nicolae Grindeanu are de gând să ia măsuri drastice începând cu anul acesta, după ce notele mici din ultimii ani nu i-au trezit nici pe elevi, nici pe profesori la realitate.
„Rezultatele slabe obținute de unitățile de învățământ în anii precedenți au rămas fără efect și categoric nu se va întâmpla acest lucru în continuare. Asta ar însemna că noi acceptăm acele rezultate care nu ne fac cinste și trag județul în jos”, a mai menționat inspectorul școlar general.
Cum comentează situația directorii liceelor cărășene?
Directorii unităților de învățământ din județ pun problema notelor mici la simulări pe faptul că elevii nu au luat în serios importanța examenelor care îi așteaptă în vară. În ciuda acestui fapt, nu ripostează în urma afirmațiilor făcute de inspectorul general, semn că ar fi o urmă de adevăr și în afirmațiile sale.
„Este concluzia domnului inspector, dumnealui este autorizat și știe ce are de făcut. Rezultatele au fost slabe la clasa a XI-a, la clasa a XII-a fost mai bine. Cred că la nivelul clasei a XI-a elevii nu au luat în serios simulările”, a explicat conducerea liceului Mircea Eliade din Reșița.
Alții au luat măsuri din vreme să combată slaba pregătire a elevilor.
„În ceea ce privește examenul de bacalaureat, anul trecut la simulări am avut un procent de aproape 15%, iar la examen am urcat mult, până la peste 51%, deci e loc de mai bine. Anul acesta procentul la simulări a fost de 32%. La fel ca și anul trecut programul de meditații a început, profesorii fac deja meditații, bineînțeles cu elevii care sunt interesați. Raportat la ceea ce a spus domnul Grindeanu, noi încercăm să ținem ștacheta cât de sus putem, ne străduim”, a explicat Maria Ranga, directorul liceului Dragalina din Oravița.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că, în noiembrie, în baza de date a instituției erau înregistrați peste 3.100 de șomeri. La sfârșitul lunii noiembrie, rata șomajului...
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281
Maria Ranga e la pensie de 2 doi ani – mai documentati-va!!!!!