EXCLUSIV: Federaţia ajută Reşiţa!

explo 1000x200

Elevii lui Aihan Omer au debutat cu stângul în turneul la care mai iau parte CSM Bucureşti şi CS U Suceava, turneu în urma căruia se află numele echipei care rămâne sigur pe prima scenă a ţării, dar Rohozneanu şi ai lui au mai primit o şansă.

Înainte să se afle configuraţia finală a clasamentului Ligii Naţionale, Federaţia Română de Handbal a anunţat în mod oficial că, din ediţia viitoare de campionat, numărul echipelor va creşte de la 12 la 14. În aceste condiţii, primele două clasate în seriile Diviziei A vor promova direct, iar alte două locuri vor fi ocupate de primele clasate la turneul de baraj pentru promovare la care vor participa echipele clasate pe locurile 11 şi 12 în Liga Naţională şi echipele clasate pe locurile 2 în cele două serii ale Diviziei A. ,,Cele patru echipe vor disputa jocurile pe teren neutru, în sistem turneu (fiecare cu fiecare), ordinea jocurilor fiind stabilită prin tragere la sorţi. Primele două clasate după desfăşurarea turneului vor promova în Liga Naţională”, a comunicat FRH.
De precizat că, dacă o echipă clasată pe locul 2 în Divizia A nu poate participa, are dreptul să se înscrie echipa clasată pe locul 3 din seria respectivă, dacă nici aceasta nu se poate înscrie, poate participa echipa clasată pe locul 4, iar în cazul în care nici aceasta nu participă, turneul se va desfăşura cu echipele înscrise.
Cu cine vom juca?!
HC Caraş-Severin are şanse minime să evite acest turneu de baraj. La fel şi CS U Suceava. Adversarii din eşalonul secund vor fi, cel mai probabil, CSM Călăraşi, din Seria A, şi HC Argeş Piteşti, din Seria B. În prima serie mai sunt de jucat două etape, iar HC Vaslui, care ne-a aliminat din Cupa României, şi CSM Călăraşi sunt la egalitate de puncte, numai că moldovenii au un meci în plus de disputat. CSM Călăraşi nu e o echipă deloc de neglijat, iar cum Suceava ne-a bătut de trei ori în trei meciuri înseamnă că nu vom avea nici acum viaţă uşoară. A patra echipă ar putea fi HC Argeş, dar piteştenii nu pot pune, în mod normal, probleme.