Fotbalul nostru se joacă la Comisia de Disciplină!

Sportul rege din Caraş-Severin înseamnă scandal, circ ieftin şi violenţă, iar rezultatele meciurilor se stabilesc mai degrabă la comisiile AJF decât pe terenul de joc. 

Noua conducere a forului judeţean va avea serios de muncă pentru a dezlipi eticheta negativă de pe competiţiile fotbalistice organizate la nivel de Caraş-Severin. Deoarece ani la rând fenomenul fotbalistic din judeţ a fost afectat serios, aproape iremediabil, de amatorism, interese de tot felul, mai ales politice, şi de acţiunile unor persoane care nu au nimic în comun cu cel mai iubit sport de pe mapamond, misiunea lui Viorel Lolea, noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal, va fi una foarte dificilă. Chiar imposibilă, după cum spun destule voci, mai mult sau mai puţin avizate. Lolea era conştient că va trebui să rezolve multe probleme, dar parcă nu se aştepta să moştenească un asemenea haos generalizat, în care regulamentele şi Statutul AJF par să nu aibă nicio valoare. Comisia de Disciplină a AJF rămâne în continuare arbitrul unui campionat judeţean care ar trebui să se dispute mai degrabă într-o arenă de circ decât pe stadioane. Drept dovadă, lista cazurilor pe care comisia amintită trebuie să le soluţioneze astăzi.

Încă se dă cu pumnul!

În primul rând, membrii comisiei vor trebuie să analizeze şi, eventual, să sancţioneze comportamentul jucătorului Alexandru Emanuel Beg, de la Hidrocon Marga, nimeni altul decât fiul primarului Nicolae Beg, care totodată este şi preşedinte al clubului de fotbal din comună. Fotbalistul de 26 de ani l-ar fi lovit cu pumnul pe arbitrul Adrian Enăşescu, înainte de startul partidei din etapa a 20-a, când Marga a jucat la Obreja. Motivul este unul halucinant. Cavalerul fluierului i-a solicitat să-şi pună apărători, aşa cum impune regulamentul, în caz contrar urmând să-i interzică să intre pe teren. Ce a urmat nu mai are nevoie de comentarii.

Arbitri corigenţi

Se poate discuta însă mult şi bine despre meciul dintre CS Moldova Nouă şi Metalul Oţelu Roşu, încheiat cu scorul de 1-3. Arbitrul Rafael Lupu a permis oaspeţilor să folosească un jucător care nu a putut prezenta legitimaţia, ci doar actul de identitate, fără să fie însă însoţit de un aviz al doctorului care să ateste că e apt din punct de vedere medical. Nimeni nu a contestat rezultatul din teren, dar AJF-ul este obligat să se autosesizeze, după cum ne-a precizat preşedintele Lolea. Pe lângă suspendarea arbitrului se pune în discuţie dacă Oţelu Roşu trebuie să piardă cu 3-0 la masa verde sau nu. Preşedintele clubului Metalul, Sandu Florei, este convins că e imposibil să se ia o astfel de sancţiune, deoarece dacă se face cineva vinovat de ceva acela este forul judeţean. „Noi am plătit amenda pentru acel cartonaş imediat după meci, deci nu avea cum să fie suspendat jucătorul pentru meciul de la Moldova Nouă. Că nu i-a trimis carnetul observatorul, nu suntem noi de vină! Eu i-am prezentat arbitrului buletinul, cum spune regulamentul. Mai mult, nu s-a depus nicio contestaţie, aşa că noi stăm liniştiţi. De când e fotbalul în judeţul Caraş-Severin, observatorul sau arbitrii au adus carnetele jucătorilor care au fost suspendaţi. Mi s-a spus foarte clar de către observatori că voi primi carnetul la Moldova Nouă, de la brigada de arbitri sau de la observatorii ce vor fi delegaţi. Nu sunt eu de vină că au uitat să ia carnetul”, a explicat Florei.

1000x100 casa brutarului

Acuzaţi că s-au dat „loviţi”!

De Metalul Oţelu Roşu, echipă care şi-a anunţat intenţia clară de a promova în eşalonul superior, se leagă şi un alt punct de pe ordinea de zi. Meciul dintre Recolta Berzovia şi Metalul, din etapa a 18-a, a fost reprogramat pentru data de 14 mai, la cererea oaspeţilor. „Ei au un portar plecat din ţară, iar celălalt e accidentat. Au vrut să-l legitimeze pe Doran, de la Caransebeş, dar federaţia nu mai dă voie la legitimări şi atunci au încercat să amâne meciul cu noi pentru că nu aveau pe nimeni în poartă. Au depus acte potrivit cărora au avut opt jucători internaţi în spital şi au cerut ca meciul să fie reprogramat. Am văzut fişele de internare şi valabilitatea internărilor a expirat în data de 1 mai. Până în 3 mai, data la care trebuia să aibă loc meciul, ei nu pot dovedi cu nimic că boala respectivă a recidivat sau a necesitat alt tratament. Numai acest domn Florei şi domnul de la Anina umblă cu lucruri din astea, numai ei se îmbolnăvesc, numai ei amână. Am contestat acest lucru şi am cerut să câştigăm cu 3-0. Domnul Lolea a spus că dacă nu pune la punct AJF-ul pleacă singur”, acuză Viorel Bria, preşedintele clubului din Berzovia, care e lider în clasament în momentul de faţă.

Fiecare să-şi vadă de treaba lui!

Replica a venit de la preşedintele Metalului. „Berzovia a depus o cerere de retragere din campionat, cerere care am înţeles că a fost înregistrată la AJF, dar acum nu se mai găseşte. Nu cunosc detalii, nu e treaba mea. Meciul cu ei se rejoacă miercurea viitoare. Jucătorii au fost internaţi în spital o singură zi, e adevărat, dar pădurarul Bria nu înţelege că după externare jucătorii au primit recomandare să mai stea câteva zile acasă. Nu e treaba lor câţi portari avem noi. Ei vor să creeze un tam-tam, ca să justifice astfel retragerea din campionat. Nu e treaba mea, dar am înţeles că acolo sunt nişte probleme, Bria nu mai e consilier, s-a certat cu primarul şi atunci vor să se retragă din campionat şi au nevoie de un motiv. Scandal va ieşi doar dacă nu se respectă regulamentul. Noi ne vedem de treaba noastră şi îi rog şi pe ei să facă la fel”, a spus pentru expressdebanat.ro Sandu Florei.

Mingea e acum la membrii Comisiei de Disciplină. Cum se vor descurca aceştia şi cum vor dribla aceste cazuri e greu de anticipat chiar şi de cei mai pricepuţi pariori.