Nicolae Ciucă despre ratingul S&P: „Dovadă că măsurile pe care le luăm la guvernare sunt cele corecte”

nicolae ciuca

Ratingul României, reconfirmat de S&P! Nicolae Ciucă atribuie raportul măsurilor luate în timpul guvernării sale.

Agenția de rating S&P reconfirm ratingul României în legătură cu datoria guvernamentală la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă. Decizia a fost bazată pe datoria externă și guvernamentală moderate, împreună cu proiecțiile pozitive de creștere. Agenția S&P se așteaptă ca angajamentul României față de Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE să conducă la reforme politice. Raportul menționează condițiile rezistente de pe piața muncii și șomajul istoric scăzut.

publicitate online in ziar Express de Banat

Îmbunătățirea deficitului fiscal și reducerea datoriei publice ar putea îmbunătăți ratingul. În același timp, deficite mai mari și niveluri de datorie publică dincolo de proiecții ar putea duce la o degradare.

Decizia Agenției de rating S&P de a reconfirma ratingul suveran al României cu perspectivă stabilă este o dovadă că măsurile pe care le luăm la guvernare sunt cele corecte. Raportul arată că România are o economie cu perspective solide de creștere economică. Dacă vom continua să ne respectăm angajamentele din PNRR și să absorbim fondurile europene, economia națională va avea rezistența necesară temperării efectelor șocurilor de pe piețele internaționale. Prin aceste evaluări, dăm și un semnal de încredere marilor investitori care caută țări sigure în care să își plaseze banii și să creeze locuri de muncă. Obținerea acestui rating vine pe fondul situației economice solide, construite de guvernarea liberal”, anunță președintele PNL Nicolae Ciucă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/