Nicolae Borteș, noul prefect de Caraș-Severin

Informații primite pe surse din zona PSD-ALDE anunță că fostul șef al Poliției municipiului Caransebeș s-ar pregăti pentru a fi instalat prefect.

N-a trecut deloc mult timp de când a ieșit din Poliție și comisarul Nicolae Borteș și-ar fi manifestat disponibilitatea de a continua în cadrul aceluiași minister, dar de data aceasta din postura de prefect al județului Caraș-Severin.

Sursele din cele două partide susțin că Borteș s-ar fi întâlnit în acest sens, la finele anului, cu Radu Stroe, pe care Borteș l-ar cunoaște bine și al cărui sprijin ar dori să și-l asigure pentru a fi numit prefect. Asta având în vedere că acesta are relații foarte bune, atât cu ALDE, cât și cu PSD și ar putea avea un cuvânt de spus cu privire la numirea unui prefect în județ.

1000x100 casa brutarului

De altfel, aceleași surse susțin că PSD și ALDE ar fi ajuns la un acord ca, în județele unde PSD are președintele Consiliului Județean, prefectul să fie desemnat de către ALDE, tocmai pentru a arăta puternica relație de colaborare dintre cele două partide.

Rămâne de văzut cât de convingător va fi Radu Stroe, mai ales pe plan local și dacă județul va mai avea un prefect trecut prin Inspectoratul de Poliție.