Niciun vinovat la ISU “Semenic”?

Concursurile trucate care au stat la baza încadrării pe funcţia de subofiţer a zeci de persoane, după cum vorbesc procurorii anticorupţie, au trimis în faţa instanţei opt inculpaţi, în frunte cu fostul şef al inspectoratului, Vasile Tomoiagă, cu toţii acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

La exact un an şi jumătate de la primul termen de judecată, instanţa va pronunţa sentinţa în cazul fraudei de la ISU “Semenic”. La 16 septembrie 2010, cei opt angajaţi ai inspectoratului au păşit pentru prima dată în sala Judecătoriei Reşiţa, iar la 16 martie 2012 vor afla şi verdictul instanţei de fond. Din interceptările aflate la dosar reiese foarte limpede faptul că, la ISU “Semenic”, concursurile de admitere au fost fraudate în mod grosolan. Inculpaţii au contestat însă veridicitatea acestora, iar pentru unii dintre ei, expertiza efectuată nu poate stabili dacă sunt sau nu vocile lor.
Cer să fie achitaţi
Niciunul dintre cei opt nu recunoaşte că ar fi modificat notele candidaţilor la probele fizice şi, cum unele probe sunt puse sub semnul întrebării de experiza înregistrărilor, cu toţii aşteaptă să fie achitaţi.
“Practic, noi nu am putut face o apărare. De fals nu poate fi vorba atâta vreme cât acele borderouri nu mai există, iar de abuz în serviciu nici atât, atâta vreme cât nu ni s-a spus cine ar fi acele persoane care ar fi avut de suferit. Toţi apărătorii inculpaţilor au cerut achitarea, întrucât fapta nu există”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.