Borţun şi Bădescu n-au scăpat de procese

Cei doi medici reşiţeni, judecaţi pentru ucidere din culpă după ce o pacientă de-a lor a murit la numai 44 de ani, în condiţii mai puţin clare, au fost achitaţi de Judecătoria Reşiţa, dar astăzi începe calea de atac, soţul victimei fiind convins că decesul a fost cauzat de o culpă medicală.

UPDATE, ora 10.30

Cei doi medici au bătut drumul degeaba până la Timişoara, cauza fiind amânată pentru data de 2 aprilie. Unul din motivele de apel invocate de Ioan Agrapinei este legat de faptul că nici el, nici cei doi copii ai săi nu au fost citaţi ca părţi civile la Judecătoria Reşiţa, şi, în consecinţă, a cerut ca dosarul să fie retrimis instanţei de fond pentru rejudecare.

Astăzi, ora 7.00

Judecătoria Reşiţa i-a declarat nevinovaţi pe ginecologii Florea Borţun şi Iosif Bădescu pe motiv că fapta nu există. Cei doi au ajuns în faţa instanţei ca urmare a decesului Gabrielei Agrapinei, care s-a stins la câteva zile după ce a dat naştere unei fetiţe cu Sindrom Down. Bădescu şi Borţun au asistat-o pe femeie pe timpul sarcinii, respectiv la naştere, dar şi în timpul în care aceasta s-a întors în spital în stare gravă. Serviciul Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin vorbeşte în raportul de expertiză despre neglijenţă şi erori ale celor doi medici. IML Timişoara confirmă acesete concluzii, numai că, IML “Mina Minovici”, Colegiul Medicilor din Caraş-Severin şi Colegiul Medicilor din România exclud vreo culpă medicală.

Se ajunge şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Ioan Agrapinei, soţul victimei, nu renunţă însă şi a formulat cale de atac. La Curtea de Apel Timişoara are loc astăzi primul termen în apel. “Era clar că vom ajunge aici şi chiar mai departe, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ori eu, ori ei, am fi fost nemulţumiţi de sentinţa primei instanţe şi am fi declarat apel. Din păcate, am fost nevoit să o fac eu. Cred în continuare că soţia mea a murit din cauza unei culpe medicale şi trebuie să merg mai departe pentru a demonstra asta în instanţă”, a declarat Ioan Agrapinei. În schimb, Borţun şi Bădescu sunt convinşi că verdictul Curţii de Apel Timişoara va fi acelaşi, de achitare, deoarece ambii exclud să aibă vreo vină pentru decesul femeii.

Citeşte şi: Cum au scăpat de închisoare ginecologii reşiţeni