EXCLUSIV Cârpean a ajuns pe mâna DNA-ului!

Tot mai mulţi membri PDL din Caraş-Severin sunt văzuţi în ultima vreme pe holurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Timişoara. Marius Cîrpean, comisar-şef la Garda de Mediu, este doar unul dintre cei care dau explicaţii la această oră procurorilor anticorupţie.

 

Cîrpean are necazuri mari din cauza unor credite luate pe numele angajaţilor de la fostele sale firme, împrumuturi care, însumate, depăşesc bine un milion de euro, iar cu dobânzi şi penalizări suma se dublează. Totul s-a întâmplat în perioada 2005-2008, când actualul şef al Gărzii de Mediu ar fi avut nevoie de mari sume de bani pentru a le folosi în campanie. Acesta ar fi trebuit să-şi recupereze banii cheltuiţi în slujba partidului, vorbesc foştii săi angajaţi, din contracte cu Consiliul Judeţean şi nu numai. Doar că, aşa cum recunoaşte chiar Cîrpean, banii au întârziat să se întoarcă la el şi lucrurile au scăpat de sub control. „Aveam contracte, dar pentru că nu am încasat banii, ca să susţin această firmă care a avut la finele anului 2007 a avut o cifră de afaceri de 23 de milioane de euro, am luat creditele astea pentru a putea merge la licitaţii, să-mi achit datoriile la stat. A venit criza în 2009 şi am intrat în incapacitate de plată. Aveam vreo 140 de miliarde de încasat, dar nici acum nu am primit toţi banii de la Consiliul Judeţean, de la spitalul din Moldova Nouă, de la Staicons”, susţine Cîrpean.

Unii de bună credinţă, alţii traşi pe sfoară

Tocmai pentru că patronul lor era foarte sigur că va încasa bani frumoşi, unii dintre angajaţi şi-au dat acceptul de a împrumuta bani pentru Cîrpean. Alţii, în schimb, susţin că nu au ştiut nimic, că nu au semnat niciun contract de împrumut, că nu au fost la bancă şi că nu au ridicat niciun leu. Cu alte cuvinte, că patronul lor, cu complicitatea unor funcţionari bancari şi, probabil, şi a altor persoane, a contractat credite cu documente false. Până în urmă cu vreo doi ani, nimeni nu-şi făcuse vreo grijă, Cîrpean promiţând fiecăruia că va achita ratele lună de lună. Nu s-a întâmplat însă deloc aşa, iar oamenii au început să primească somaţii după somaţii şi ameninţări de executare silită. Aşa s-a ajuns la zeci de plângeri penale formulate împotriva actualului comisar-şef de la Garda de Mediu. Dosarul a stat multă vreme în sertarele de la IPJ Caraş-Severin, apoi o vreme la Parchet şi, când gluma s-a îngroşat prea tare, a fost trimis la DNA Timişoara, unde se află în lucru şi la această dată.

Îşi plânge de milă

Cîrpean recunoaşte că situaţia este dramatică, atât pentru oamenii care riscă să-şi piardă locuinţele, cât şi pentru el, care dintr-un prosper om de afaceri a ajuns falit şi cu un pas în sala de judecată. “E adevărat, eu am luat toţi aceşti bani din credite. Trăiesc şi eu vai de mama mea, toată lumea mă stresează cu datoriile, cu creditele astea. Asta e situaţia, trebuie să-mi duc crucea. Dacă aveam intenţia să-i înşel pe oameni nu plăteam nicio rată. Nu pot să las oamenii să plătească pentru mine. Fac eforturi să plătesc în continuare ca să nu aibă probleme oamenii, să ajungă la executări”, a precizat Cîrpean.

 

“Dosarul respectiv a fost trimis de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa la DNA Timişoara în cursul lunii iulie a anului trecut”, Răzvan Tudor, procuror

Comments

  1. gugulanu says:

    Un nou PD-List ascuns pana acum de Frunzaverde si ai lui, nu mai are scapare.Urmeaza Miclea de la Bozovici si apoi, conducatorii care au incalcat legile si le incalca inca.Vine campania electorala, sa vedeti atunci hotii si magarii.Speram totusi ca cineva din DNA are sange in instalatie si va finaliza dosarele ascunse pana acum.Sa nu se mai astepte ca Olanda sa ne critice si noi sa fim revoltati.Basescule, nu mai fii revoltat ca stiu si Olandezii cate dosare le-ai palmat pana acum .Sper sa vina si vremea ta sa vedem ce ai facut cu peste 130 de vapoare ale vestitei flore romanesti.