Niciun ofertant pentru reabilitarea fântânii cinetice din Reșița

fantana resita

Primăria Reșița vrea să reabiliteze învelișul fântânii cinetice din centrul orașului. Din păcate, la prima strigare nu s-a prezentat nicio firmă care să execute lucrarea. Primarul Ioan Popa anunță că proiectul va fi revizuit și scos apoi din nou la licitație.

În anul 2017, fântâna cinetică din centrul Reșiței a beneficiat de o amplă reabilitare la capitolul funcționalitate. Primarul Ioan Popa spunea la acea vreme că lucrarea de sub fântână costa aproximativ 30.000 de euro, o nimica toată în comparație cu reparațiile necesare în partea superioară a fântânii, care atingeau la acea vreme 150.000 de euro. A fost schimbată pompa care funcționa de 35 de ani cu 4 pompe cu motoare cu turație variabilă, comandate de un calculator, care pot da jeturi de apă reglabile, în funcție de mai mulți parametri. A fost instalat un sistem de purificare a apei. Apa este acum tratată în fântână și nu mai este necesară schimbarea ei. „Nu vom mai avea mătasea broaștei pe fundul piscinei”, spunea primarul Reșiței în 2017.

CITEȘTE ȘI: Nelu Popa, scos în stradă de reacția oamenilor de cultură! „Cineva vrea să-i pună mustăți Mona Lisei!” [FOTO/VIDEO]

leader board 728 x 90 px

Acum, după ce și centrul civic a fost reabilitat, a mai rămas doar ca anvelopa fântânii cinetice să fie și ea înfrumusețată. În acest sens, Primăria a scos la licitație lucrarea a cărei valoare estimată este de aproape 1,4 milioane de lei, fără TVA. Din păcate, până în data de 17 august, termenul-limită al licitației, nu s-a prezentat nicio firmă interesată de efectuarea lucrării care are în vedere, în principal, refacerea hidroizolației.

„Analizăm și o să o scoatem din nou la licitație. Este o lucrare mică. Jos, în măruntaie, am lucrat și am schimbat tot: țevi, pompe, camera tehnică. Vorbim de coaja exterioară și de baza fântânii să o impermeabilizăm. Este o lucrare relativ ușoară. Cred că proiectantul ne-a dat niște materiale de construcții foarte scumpe. Proiectanții sunt din Cluj. Avem aici o marmură neagră care are un preț destul de mare. O să revizuim cu băieții noștri de la Investiții lucrarea și o scoatem din nou pe SEAP.”, a precizat primarul Ioan Popa zilele trecute.

CITEȘTE ȘI: Reabilitarea fântânii cinetice, aproape de final! Va funcționa așa cum vor reșițenii! [VIDEO]