La sfârșitul săptămânii, cinefilii sunt invitați la „Reșița Film Festival”!

festival film

Cea de-a treia ediție a festivalului de film va avea loc în perioada 3 – 5 septembrie și va include filme românești și din spațiul european, unele dintre ele fiind prezentate în premieră în partea de vest a țării. 

„Reșița Film Festival” este organizat de Primăria Reșița, în colaborare cu Transilvania Internațional Film Festival (TIFF), și se înscrie în seria de evenimente „Reșița – 250 de ani de foc nestins”.

Pentru prima oară, festivalul se va desfășura în trei locații, atât în interior, cât și în exterior: Centrul Civic, Parcul Tricolorului și Palatul Cultural. Programul realizat de echipa TIFF cuprinde 10 filme artistice și un documentar multipremiat: „România sălbatică”, în regisa lui Dan Dinu și Cosmin Dumitrache.

leader board 728 x 90 px

„Complet necunoscuți”, în regia lui Octavian Strunilă, o adaptare românească a celebrului „Perfetti Sconosciuti”, ce a avut premiera tot la TIFF, pe 24 iulie, este o altă propunere de succes a  organizatorilor pentru ediția din acest an a festivalului de la Reșița. „Luca”, cel mai recent thriller în regia lui Horațiu Mălăele, se regăsește și el pe lista propusă pentru sfârșitul de săptămână.

Accesul la proiecții este liber, în limita locurilor disponibile. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata desfășurării evenimentului. De asemenea, cele mai multe proiecții ale filmelor românești se vor încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri la care publicul este invitat să dezbată subiectul filmului împreună cu realizatorii lui (regizori, producători și actori), anunță organizatorii evenimentului.

PROGRAMUL „REȘIȚA FILM FESTIVAL”

CENTRUL CIVIC|ora 20.30

3 septembrie – Neidentificat, r. Bogdan George Apetri

4 septembrie – Complet necunoscuți, r. Octavian Strunilă

5 septembrie – Romania sălbatică, r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache

PARCUL TRICOLORULUI|ora 20.30

3 septembrie – Luca, r. Horațiu Mălăele

4 septembrie – Dineu cu vecinii de sus, r. Cesc Gay

5 septembrie – Noaptea regilor, r. Philippe Lacote

PALATUL CULTURAL

3 septembrie|18.00 – Lecții de persană, r. Vadim Perelman

4 septembrie|15.30 – Copacul dorințelor, r. Andrei Huțuleac

18.00 – După 40 de zile, r. Andrei Gruzsniczki

5 septembrie|15.30 – Petite Maman, r. Céline Sciamma

18.00 – Căutătorul de vânt, r. Mihai Sofronea

FOTO: Thescriptlab.com