Niciun medic la 1.500 de oameni! După ce au cotizat o viață la sistemul public de sănătate!

Dacă în cătunele în care mai trăiesc câțiva oameni e de înțeles că nu există niciun medic, într-o comună de pe Drumul European 6, cu un număr mare de locuitori, o astfel de situație e revoltătoare!

Sunt deja ani buni de când comuna Domașnea nu mai are medic, oamenii fiind nevoiți să meargă în localitățile învecinate pentru un consult sau o rețetă, iar pentru situații mai complicate – la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Mai grav este că situația rămâne la fel de „bolnavă” încă un timp de acum încolo. „Dispensarul e praf, vreau să-l renovez, să aduc un medic, pentru că, e adevărat, nici medic nu avem în comună! Sunt 1.500 de locuitori și niciun medic, nu e o situație firească. Nu vreau să discut despre motivele care ne-au adus într-o astfel de situație revoltătoare, vreau să rezolv cât mai repede problema. Dacă nu reabilitez dispensarul, nu vine niciun medic. Din buget nu pot, nu avem bani suficienți, dar e pe lista sinteză la Compania Națională de Investiții.”, a explicat primarul Ilie Mănescu.

celtic transilvania 1000x100px

Până atunci, oamenii din Domașnea vor merge la medicul de familie din comuna Cornea, acolo unde administrația locală a pus alt preț pe viața și sănătatea localnicilor, a celor care au contribuit o viață la sistemul public de sănătate. „Mizez pe sprijinul deputatului Dumitru Rujan, pe implicarea senatorului Marcel Vela și poate că vom rezolva această problemă, care, nu ascund, e o prioritate pentru mine.”, a adăugat primarul din Domașnea.