Când nu vor rula filme, vor fi jucate piese de teatru. Planurile Primăriei Timișoara pentru două cinematografe aflate în reabilitare

Ecranele sălilor din fostele cinematografe de stat Dacia și Victoria din Timișoara, aflate în curs de modernizare, vor fi retractabile, astfel încât atunci când nu rulează filme, să poată fi jucate piese de teatru. În acest moment, trei foste cinematografe sunt în șantier, iar la unul dintre ele lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că a vizitat, în această săptămână, șantierele de la fostele cinematografe de stat Studio, din centrul orașului, Dacia și Victoria, care vor fi transformate în spații multifuncționale. Astfel, Lațcău spune că toate aceste șantiere se desfășoară conform graficelor, iar lucrările de la cinema Victoria sunt șanse să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Cinema Victoria este cel mai apropiat de finalizare, unde estimăm că lucrările să vor încheia în acest an (decembrie 2021), iar apoi, la câteva luni după, ar urma cinematograful din Piața Dacia (martie 2022). Lucrările pentru Cinema Studio au început acum două luni și le vom finaliza fix înainte de a pătrunde în 2023 (deci în decembrie 2022), anul în care orașul devine capitală a culturii europene. Mai avem, de asemenea, un cinematograf în plan pentru reabilitare care se află însă doar în stadiul de proiectare, Cinematograful Timiș.”, a declarat viceprimarul Timișoarei.

Ruben Lațcău a mai precizat că, în urma discuțiilor avute cu artiștii și managerii culturali, s-a stabilit ca ecranele sălilor din Dacia și Victoria să fie retractabile, astfel încât atunci când nu rulează filme, să poată fi jucate piese de teatru.

Primăria Timișoara a alocat 10 milioane de lei pentru lucrările de la cinema Victoria, 16 milioane de lei pentru cinema Dacia și 14 milioane de lei pentru cinema Studio.

Și pentru a minimiza banii pe care îi folosim din bugetul local, am obținut sprijin financiar record de la Ministerul Culturii pentru realizarea acestor investiții. La începutul anului, primăria a semnat contractele de finanțare pentru două cinematografe care însumează aproximativ 11 milioane lei (6.317.870 Dacia + 4.660.281 Victoria).”, a precizat Ruben Lațcău.

celtic transilvania 1000x100px

cinema4

cinema3

cinema2

cinema1