Nicio stradă neasfaltată până în 2024 la Oțelu Roșu!

Străzi ca-n palmă și trotuare pavate, dar și implementarea proiectelor depuse pe diferite surse de finanțare, asta speră să reușească edilul-șef al orașului de pe Bistra, Luca Mălăiescu, până la finalizarea acestui mandat.

25 de milioane de lei a primit administrația locală de pe Valea Bistrei de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național „Anghel Saligny” pentru asfaltarea mai multor străzi și a unui drum de aproape trei kilometri. La toate acestea se adaugă și alte lucrări de modernizare a infrastructurii stradale, investiții suportate din bugetul local, pentru ca până în 2024 la Oțelu Roșu să nu mai rămână nicio stradă neasfaltată.

Sper ca la Oțelu Roșu, până în 2024, până când îmi închei mandatul, să avem cel puțin șapte sau opt proiecte aproape gata. Nu vorbesc despre cele pe care le facem noi, pentru că mereu mergem în paralel și cu investiții de la bugetul local, și nu vreau să par subiectiv, dar dintre toate orașele județului, nu mă refer la municipii, stăm cel mai bine, cu cele mai multe investiții realizate din bugetul propriu. Până vom demara investițiile câștigate pe «Anghel Saligny», am demarat lucrările de pavare a străzii Mihail Kogălniceanu, după care urmează Horea și Unirii, pe care le facem cu fonduri locale, iar în cea mai recentă ședință de Consiliul Local am alocat bani și pentru străzile Decebal și Dacilor. Deci, nu stăm, ci lucrăm, iar după ce finalizăm și cele două proiecte pe «Anghel Saligny», vom avea tot orașul asfaltat. Ne mai dorim, de asemenea, să schimbăm toate bordurile de la drumul național, dar și să implementăm în următorii doi ani proiectele depuse la Compania Națională de Investiții.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Mălăiescu.

Investițiile despre care vorbește primarul din Oțelu Roșu au în vedere reabilitarea căminului cultural din cartierul Mal, amenajarea unei baze sportive în zona de agrement Gura Jgheabului, reabilitarea unui pod în cartierul Cireșea și refacerea mai multor tronsoane de drum calamitate în urma inundațiilor.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Căminul cultural de la Mal va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat cu fonduri de la CNI. De fapt, ei sunt cei care se vor ocupa de tot, inclusiv de licitații, noi fiind doar beneficiarii proiectului, iar investiția este sigură. Mai avem două proiecte pe calamități, depuse tot pe CNI, un pod în cartierul Cireșa și ceva drumuri pe strada Theodor Aman și, parțial, Oțelarilor, pentru care nu avem nicio îndoială că vor fi finanțate. Am discutat chiar zilele trecute vizavi de aceste două proiecte la București. Pentru cel cu modernizare drumuri pe Theodor Aman, parțial Oțelarilor și Cireșelului, procedura este mult avansată și eu cred că anul acesta vor începe lucrările. Vizavi de podul de la Cireșea, aici cred că trebuie să mai așteptăm puțin, pentru că sunt două proiecte pe calamități pe UAT și e greu de crezut că pot merge amândouă în paralel. Mai avem depusă, tot pe CNI, baza sportivă, pentru care chiar dacă nu am primit momentan niciun răspuns concret, nu văd de ce nu ar intra la finanțare, pentru că întrunim toate criteriile.”, a mai precizat Luca Mălăiescu.

Reamintim că, în primăvara aceasta, Ministerul Dezvoltării a aprobat și solicitarea depusă spre finanțare de Primăria Oțelu Roșu pentru construirea unei creșe noi în oraș. Unitatea va fi ridicată în cartierul Gai și va avea o capacitate de 40 de locuri.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/