De la nemulțumitor la acceptabil! Prefectul Dragomir, ceva mai optimist în privința începerii anului școlar

prefect si gafu

Dacă în urmă cu o săptămână prefectul de Caraș-Severin tuna și fulgera la adresa Inspectoratului Școlar Județean, acum lucrurile par să fi intrat pe un făgaș normal. Ioan Dragomir susține că, în urma măsurilor pe care le-a dispus, anul școlar 2022-2023 va începe în condiții acceptabile.

În urmă cu o săptămână, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, Ioan Dragomir i-a reproșat inspectorului școlar general că angajații din instituție nu au stat cu ochii pe școlile din județ aflate în reabilitare. „Săptămâna trecută am analizat, în Colegiu Prefectural, stadiul pregătirii. Am fost puțin nemulțumit, în special de modul în care a fost prezentat materialul și mai ales de faptul că inspectorii școlari nu s-au deplasat în teren.”, a reiterat prefectul în cadrul ședinței Comitetului de Dialog Social derulată săptămâna aceasta.

În urma întâlnirii cu scântei, a fost constituită o comisie mixtă alcătuită din reprezentanți ai ISJ, DSP, Poliție și ISU, care s-a deplasat în punctele mai sensibile din județ.

CITEȘTE ȘI: Tensiuni în prag de an școlar! Prefectul de Caraș-Severin: „Conducerea ISJ nu a ieșit din modul de lucru în pandemie”

„Am vizitat câteva școli. Avem și cazuri foarte bune de evidențiat, chiar a fost o școală care s-a inaugurat la Coronini anul acesta. Mi-am propus să merg acolo la deschiderea anului școlar. Nu știu dacă e bine sau dacă ar fi mai bine să merg undeva unde e situația mai dificilă. Am fost la Anina, unde nu sunt investiții extraordinare, dar lucrările de reparații și întreținere s-au efectuat. Fără să anunț că merg acolo, am fost surprins plăcut de faptul că erau dascăli, era directorul de la liceul de la primărie. Am fost la Bozovici, am văzut liceul, mai trebuie și acolo finalizate niște lucrări, am fost la Dalboșeț”, spune prefectul Ioan Dragomir.

Cât privește colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că lucrurile intră treptat într-un făgaș normal. „În ultima perioadă s-a îmbunătățit puțin și colaborarea cu Inspectoratul Școlar. Doamna inspector general, am spus-o și în presă, probabil că unii au fost nelămuriți, a folosit același mod de lucru din pandemie. I-am rugat să iasă din modul acesta de lucru, să meargă pe teren mai mult. Sunt destule probleme și vis a vis de numirea inspectorilor școlari, dar până acum cât de cât am avut inspectori școlari. Îi rog să meargă pe teren, să rezolvăm cât se mai poate rezolva, fiindcă mai sunt unele probleme de rezolvat. Dacă până vineri eram convins că nu vom putea deschide anul școlar în bune condiții, cred că până la urmă, cu măsurile pe care le-am luat și cu zilele care au mai rămas până luni, vom deschide peste tot anul școlar în condiții acceptabile.”

Prefectul Ioan Dragomir a subliniat că, în județul Caraș-Severin, circa 2.000 de elevi vor fi relocați ca urmare a lucrărilor derulate la nivelul instituțiilor de învățământ.