Nicio ședință fără scandal în Consiliul Local Moldova Nouă?! [VIDEO]

O parte dintre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local s-au dus, la fel ca luna trecută, pe apa Dunării. Atât consilierilor PSD, cât și celor de la Partidul Verde le-a sărit muștarul și le-a venit dorul de ducă pe motivul neretragerii de pe ordinea de zi a două proiecte inițiate de primarul Torma: diminuarea numărului de angajați din primărie și micșorarea salariilor tuturor angajaților instituției. N-au fost însă singurele nemulțumiri…

Accidentarea buzunarului angajaților primăriei a mai fost cum a mai fost, căci încă se mai scăldau consilierii în ape limpezi. Însă picătura de pelin care a umplut paharul, picătură care s-a lăsat cu luarea la braț a poșetelor și a documentației pregătite pentru ședință, care ulterior a culminat cu părăsirea ședinței se referea la faptul că edilul Torma nu a repus pe ordinea de zi proiectul privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local în comisiile de specialitate de la unitățile de învățământ din oraș și în Comisia de Evaluare și Asigurare a Calității. Chiar înainte de a părăsi sala, consilierul PSD Lavinia Almăjan i-a reiterat lui Torma: „Vom face ședință de îndată de atâtea ori până când solicitările noastre vor fi luate în seamă!”.

Din 24 de proiecte aflate pe masa consilierilor, doar 12 au avut sorți de izbândă, fiind suficientă majoritatea simplă, adică 50 plus 1. Cealaltă parte a proiectelor, despre care Torma spune că ar fi putut aduce încasări la bugetul local, au rămas undeva în pom și pomul în aer. Și asta pentru că, prin plecarea pesediștilor și a celor de la Partidul Verde, nu s-au mai putut întruni acele două treimi din numărul de voturi necesare.

L-am întrebat pe primar care ar fi impactul acestui boicot sau, mai bine zis, cum afectează acest boicot bunăstarea comunității. Iată ce declară Torma: „Dacă am fi închiriat/vândut anumite terenuri către persoanele care au făcut solicitări către Primărie, aduceam, în primul rând, beneficii financiare primăriei, dar și companiilor care vor să se dezvolte. Un astfel de exemplu ar fi proprietarii cabanei «Dunărea», care doresc să dezvolte în jurul acestei activități, dar au nevoie de terenul pe care noi îl avem în proprietate”.

Lovitura sub centură pentru comunitate a venit chiar din partea PSD-lui, care părea extrem de preocupat de lipsa locurilor de muncă la Moldova Nouă. Ei bine, după cele petrecute azi la Casa de Cultură, se pare că li s-a cam diminuat interesul pentru comunitate. Părăsirea ședinței ordinare a Consiliului Local a închis, momentan, ușa atât bănuților proveniți din taxe și impozite, cât și locurilor de muncă – întârziind astfel deschiderea unei cariere de piatră în orașul dunărean.

Despre acest trend al Du-te-Vino în cadrul ședințelor de Consiliu Local, manifestat de tandemul PSD-PV, au vorbit atât Ghiță Sporea, consilier județean PNL, care a asistat la întreaga scenă de la Casa de Cultură, unde a avut loc ședința, cât și primarul Adrian Torma. Urmăriți materialul cu declarațiile acestora!

YouTube video