Nicio doză de vaccin irosită la Moldova Nouă

Cele 55 de doze de vaccin destinate luptei împotriva noului coronavirus ajunse, săptămâna trecută, la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, cu ocazia primei faze a imunizării, au fost epuizate în totalitate. Chiar dacă o parte din publicul țintă s-a răzgândit ori nu s-a putut prezenta conform programării, vaccinul a fost utilizat pentru a imuniza alt personal medical.

„Prima etapă de vaccinare la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă s-a desfasurat fără incidente! A fost vaccinat personalul medical, precum și angajați ai spitalului, Ambulanței și ISU. Au fost folosite toate dozele de vaccin. Sigur, au fost persoane care s-au răzgândit ori nu s-au putut prezenta conform programării. În acest caz, dozele de vaccin au fost folosite pentru a vaccina alt personal medical”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, Claudia Andraș, purtător de cuvânt al unității medicale din orașul de la malul Dunării.

publicitate ziar expresb 1000x100

Întrucât, până la ora actuală, doar 24 de cadre medicale ale spitalului au răspuns pozitiv acțiunii de imunizare, unitatea medicală numărând în acest caz 84 de angajați (medici, asistenți medicali, farmacist, biolog, fiziokinetoterapeut) și alte 48 de persoane din cadrul personalului non-medical, reprezentanții unității spitalicești au dat de înțeles că cei rămași vor avea ocazia să se vaccineze, dacă există interes în acest sens, inclusiv în cadrul fazei a doua de vaccinare, alături de persoanele de peste 65 de ani și bolnavii cronici, fără niciun impediment.