Nici n-a depus jurământul și premierul Cîțu e deja bătaia de joc a lui Simonis!

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, l-a ironizat pe premierul desemnat, Florin Cîțu: „Domnule Ludovic Cîțu, clipiți și vă salvăm noi. O să cer o pauză de cinci minute să mergeți la Cotroceni să vă depuneți mandatul”.

Parlamentarul de Timiș a pus tunurile pe premierul desemnat de președintele Iohannis chiar înainte ca acesta să depună jurământul folosindu-se tocmai de comparațiile pe care liberalii le fac între Florin Cîțu și Viorica Dăncilă.

„Îmi exprim revolta față de simulacrul de audieri fără precedent, fără accesul presei în sălile de audieri. O parte însemnată dintre candidații dumneavoastră s-au făcut de râs. O coaliție din trei partide care au pierdut alegerile se chinuie să formeze o majoritate. Asta e dorința președintelui României. Dle Ludovic Cîțu, ce rol aveți în acest guvern. Clipiți și vă salvăm noi! O să cer o pauză de cinci minute să fugiți la Cotroceni să vă depuneți mandatul. Colegii dumneavoastră tot încearcă să ne spună, comparându-vă cu dna Dăncilă. Înțeleg că ăsta e gradul de comparație comparația. Poate că această competiție ați câștigat-o sau poate nu. Rămâne de văzut”, spune Alfred Simonis.

Cîțu a mai fost desemnat o dată pentru a forma Executivul, însă a renunțat cu câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură.